Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - APROBARE nou cost de 170 milioane euro pentru extindere Spital de Urgenta Balotesti
APROBARE nou cost de 170 milioane euro pentru extindere Spital de Urgenta Balotesti
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 15 Mar 2024 13:37
Guvernul a reaprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului de reabilitare, modernizare si extindere a Spitalului Clinic de Urgenta "Prof. dr. Agrippa Ionescu", din comuna Balotesti, judetul Ilfov. Costurile de constructie s-au majorat, astfel, la 873,3 milioane de lei (circa 170 de milioane de euro), inclusiv TVA, de la 579 milioane de lei cat prevedea documentatia anterioara. Proiectul va beneficia de finantare din PNRR. Din totalul actualizat, valoarea lucrarilor de constructii si montaj ajunge la 472,62 milioane de lei (inclusiv TVA).
Anterior, Compania Nationala de Investitii a organizat si o licitatie publica pentru atribuirea lucrarilor de constructii, al carei castigator a fost desemnata asocierea Constructii Erbasu (lider) - Ness Proiect Europe, cu o valoare de 454,72 milioane de lei (fara TVA). Din asocierea castigatoare fac parte, ca subcontractanti si terti, companiile Mars Elektromekanik, Cubicon Invest, Professional Tech Construct Design, Kral Medical Solutions, Sectron Guard, Erbasu Edil Construct SA, North Star Industrial Serv, Romversis Top, Hospital Technical Solutions si Profesional Construct Proiectare.
Proiectarea generala in etapa elaborarii studiilor a fost asigurata de asocierea Concrete&Design Solutions - Baustark - MC General Construct Engineering.
In data de 18 ianuarie 2023, CNI a semnat si contractul de servicii de dirigentie de santier al proiectului, cu compania de consultanta Ghallard SYS.
 
 
S-a modificat si tema de proiectare
Totodata, prin noii indicatori tehnico-economici a fost modificata si tema de proiectare, la solicitarea beneficiarului final. Astfel, numarul de paturi se mareste de la 410 la 460 - pentru spitalizarea continua si de la 26 de paturi la 36 - pentru spitalizarea de zi. De asemenea, suprafata construita creste de la aproape 9.000 mp la 9.500 mp, iar cea desfasurata totala de la 52.000 mp la peste 55.000 mp, conform noii teme de proiectare.
"Majorarea suprafetei construite si a celei desfasurate este determinata de cresterea suprafetei salilor de operatie, extinderea UPU cu o zona de imagistica proprie, respectiv de solutiile tehnice propuse de proiectant pentru a rezolva din punct de vedere tehnic conformarea structurala a cladirii corpului extindere fata de cladirea existenta, realizarea etajului 4 pe corpul extindere si inglobarea caselor de scara in interior pentru corpul de extindere in vederea optimizarii circuitului medical. Aceste modificari au generat marirea suprafetei construite si a suprafetei construite desfasurate", se arata in Nota de fundamentare a proiectului de HG.
 
 
Totodata, conform noilor indicatori, regimul de inaltime se modifica astfel:
  • pentru corpul existent de la D+P+4E la D+P+4ER pentru tronsoanele A si E (tronsoanele laterale); de la D+P+4E la D+P+3E pentru tronsoanele B, C si D (tronsoanele centrale);
  • pentru corpul extindere Tronson 1 S+D+P+4E; Tronson 2 de la S+D+P+2E+E3R la S+D+P+4E; Tronson 3 de la S+D+P+3E la S+D+P+4E; Tronson 4 de la D+P+3E la S+D+P+4E.
In plus, noul proiect prevede daptarea acceselor in cladire, conform noii organizari functionale, realizarea unui drum suplimentare de acces, precum si redimensionarea cantitatilor de materiale si sisteme necesare constructiilor.
Durata de implementare a proiectului a fost stabilita la 36 de luni, termenul de finalizare a investitiei fiind prevazut in anul 2027.
*** 
Nota: Imaginile sunt reprezentari ale proiectului conform temei initiale de proiectare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiSISECAMALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
EDIT-Structural
leviatan
Ubitech
ness project
konsent
viarom
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
theda mar
Acvatot 2019
siniat
strabag nivel 1
MAKITA
rigips
noark
CONCEPT STRUCTURE
CDS

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander