Agenda Constructiilor
Miercuri, 06 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Info-Santiere - DIEHL a inceput constructia noii fabrici de electronice de 40 milioane euro, din Brasov
DIEHL a inceput constructia noii fabrici de electronice de 40 milioane euro, din Brasov
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 05 Sep 2023 15:47
In prezenta primarului Allen Coliban si a presedintelui Agentiei Romane pentru Investitii si Comert Exterior (ARICE), Rares Burlacu, reprezentantii companiei germane DIEHL Controls, in parteneriat cu compania de investitii in parcuri industriale si logistice, CTP, au pus piatra de temelie a viitoarei fabrici de sisteme electronice care va fi construita la Brasov pe DN 13 (B-dul Grivitei), intre magazinul Black Sea si compania Varta. Pe langa Wangen im Allgau si Namysłów din Polonia, Brasov va deveni cel de-al treilea hub de productie din Europa pentru Diehl Controls.
Aceasta investitie va ajunge la aproximativ 40 de milioane euro, in doua etape, si va asigura aproximativ 600 de locuri de munca, la care se pot adauga alte 100 - 150 de locuri de munca in partea de cercetare si dezvoltare a companiei.
Conform directorului financiar al Diehl Controls, Josef Fellner, Brasovul a fost selectat in urma unei evaluari facute asupra a 20 de orase din Europa. Printre factorii care au contribuit la alegerea Brasovului se numara faptul ca are o infrastructura foarte buna, iar Romania, ca parte a UE, beneficiaza de o stabilitate solida atat din punct de vedere economic, cat si politic. Mai presus de toate, Diehl Controls a fost convins de pregatirea de inalta calificare din Brasov, care se realizeaza printr-un sistem de invatamant dual.
,,Aceasta este a sasea fabrica de productie pe care o avem si a treia din Europa. Pentru a putea creste capacitatilor de productie ale DIEHL Controls, aceasta investitie este importanta, deoarece, in acest moment, nu putem indeplini toate solicitarile clientilor nostri. Vom incepe cu 4 produse, care sunt deja in portofoliul nostru si vom extinde portofoliul nostru cu sisteme produse doar de fabrica din Brasov, atat sisteme electronice pentru de pompe de caldura, cat si sisteme electronice standardizate IATF (International Automotive Task Force) pentru industria auto. Vorbi de sisteme necesare industriei auto pe care le vom produce doar aici, la Brasov. Si, astfel, si prin aceasta puteti vedea importanta Brasovului pentru noi”, a precizat Josef Fellner, director financiar al DIEHL Controls.
Primarul Allen Coliban a vorbit despre importanta acestei investitii pentru dezvoltarea orasului si beneficiile directe pe care construirea acestei fabrici le va avea asupra comunitatii.
,,Aceasta investitie este foarte importanta, mai ales ca este prima investitie de o asemenea dimensiune, de 40-50 de milioane de euro, in ultimii sapte ani de zile. Este o investitie care se va realiza in zona de nord a Brasovului, o zona pe care o dezvoltam si din punct de vedere al infrastructurii, in imediata apropiere se va construi noul pasaj catre zona rezidentiala a cartierului Tractorul. Este o investitie care se concentreaza pe un segment industrial cu valoare adaugata mare, fiind vorba de componente electronice, dezvoltand totodata si componenta de cercetare-dezvoltare. Vor fi 600 de locuri de munca, dar si 100-150 de locuri de munca in cercetare-dezvoltare, lucru care adauga la oferta pietei de munca si contribuie la dezvoltarea acesteia intr-un sector specializat. Totodata, este o investitie care incurajeaza si dezvolta si invatamantul dual. Suntem parteneri impreuna cu DIEHL Controls in dezvoltarea invatamantului dual si in proiectul de campus pentru care am obtinut finantare din PNRR. Din toate aceste motive, dar si pentru ca este o investitie localizata in interiorul limitelor teritoriale ale municipiului Brasov, asta-insemnand taxe locale la bugetul local, acest moment este un motiv de bucurie pentru noi toti. Bun venit DIEHL Controls in Brasov, Brasovul este deschis pentru investitii”, a declarat primarul Allen Coliban.
Valoarea investitiei de la Brasov pentru construirea acestei fabrici, in suprafata de 18.000 de metri patrati, se ridica la aproximativ 40 de milioane de euro.
Diehl Controls Romania va produce aici pana la douasprezece milioane de sisteme electronice anual pana la sfarsitul anului 2027, inclusiv pentru pompe de caldura. Potrivit reprezentantilor companiei, un alt obiectiv va fi productia de sisteme electronice standardizate IATF (International Automotive Task Force) pentru industria auto, fabrica din Brasov fiind prima dintre cele detinute de DIEHL Controls care va produce componente pentru industria auto.
Diehl Controls Romania intentioneaza sa angajeze intre 500 si 600 de persoane pana la sfarsitul anului 2027. Compania cauta o varietate de lucratori, de la angajati pentru productie la ingineri pentru cercetare si dezvoltare si pana la angajati cu experienta in managementul afacerilor. Pana la inceperea productiei, in vara anului 2024, vor fi instruiti peste 100 de angajati, in principal in productie. Pregatirea lor va avea loc in avans la unitatea de productie din Polonia, oferind o oportunitate de invatare excelenta.
Pentru construirea acestei fabrici, Diehl Controls colaboreaza cu dezvoltatorul proiectului, CTP Romania, care construieste fabrica in conformitate cu specificatiile tehnice, comerciale si juridice individuale si apoi o inchiriaza catre Diehl Controls Romania. Instalatiile de productie inovatoare precum si birourile moderne sunt standard, la fel si climatizarea completa a tuturor spatiilor. Cladirile sunt izolate foarte eficient si echipate cu panouri fotovoltaice instalate pe acoperis. Pompele de caldura sunt proiectate astfel incat incalzirea sa fie neutra din punct de vedere al emisiilor de CO2.
Diehl Controls face parte din grupul Diehl Group, activ la nivel mondial, si are sediul central in Wangen im Allgau, in sudul Germaniei. Cu peste 3.500 de angajati la nivel mondial, compania dezvolta si produce sisteme si circuite electronice pentru produse electrocasnice, respectiv masini de spalat rufe, masini de spalat vase sau frigidere, precum si pentru sisteme HVAC/R (tehnologie de incalzire, ventilatie, aer conditionat si refrigerare) sau sisteme de gestionare a bateriilor (BMS).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
BALTIC
leviatan
strabag nivel 1
noark
leviatan
FRONTALE
theda mar
rigips
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
CDS
viarom
MAKITA
grundfos
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
BA 2023
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu