Agenda Constructiilor
Marti, 26 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - CNI a emis ordinul de incepere a constructiei noii sali polivalente din Brasov
CNI a emis ordinul de incepere a constructiei noii sali polivalente din Brasov
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 20 Sep 2022 10:35
La sfarsitul saptamanii trecute, Compania Nationala de Investitii a transmis catre Asocierea MIS Grup SRL, Electrogrup S.A. si Energosteel ART SRL ordinul de incepere a lucrarilor pentru construirea ,,Complexului Multifunctional - Sala Polivalenta, municipiul Brasov”, conform contractului semnat la inceputul lunii iulie. Durata de construire a acestei sali este de 36 de luni. Valoarea lucrarilor fiind de 356,7 milioane de lei, din care cea mai mare parte este acoperita de CNI, Primaria Brasov va suporta 3,5% din cheltuieli. Data de incepere a lucrarilor este 19.09.2022.
Va reamintim ca in data de 4 iulie, in prezenta ministrul Dezvoltarii, Cseke Atilla, si a primarului Allen Coliban, directorul general al Companiei Nationale de Investitii, Manuela-Irina Patrascoiu, a semnat contractul de construire a Salii Polivalente din Brasov cu administratorul M.I.S. Grup, Petrica Farcas, liderul asocierii care a castigat licitatia.
Aceasta sala va fi construita in locul fostului Stadion Municipal si, conform proiectului tehnic, va avea o capacitate de 10.059 de locuri, in conditiile unei utilizari flexibile, si este destinata competitiilor sportive, concertelor, conferintelor, congreselor, activitatilor culturale, cu respectarea normelor in domeniu, care sa permita omologarea ei la standarde nationale si internationale si care sa asigure organizarea unei mari varietati de competitii sportive.
In cadrul Salii Polivalente se va realiza si o sala de incalzire, care este de asemenea dotata cu tribune pentru public cu o capacitate de 1.152 locuri, rezultand un numar total de 11.211 locuri.
Alaturi de MIS Grup Bistrita, din asocierea castigatoare fac parte Electrogrup, Cluj, Energosteel ART SRL, Brasov impreuna cu Yenigun Insaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi din Turcia - tert, avand ca si subcontractanti: Terratest Geotehnic SA, Loyal Center SRL, Eco Garden Construct SRL; Roland Survey; Saiatest; Generalsting; Dianova Instal; Abcony Serv; Elron Energy CO, KONE Ascensorul SA.
Descrierea functionala
Constructia salii polivalente va permite desfasurarea urmatoarelor activitati:
- sporturi (arena principala si spatii anexe): tenis de camp, tenis de masa, baschet, handbal, fotbal in sala, badminton, volei, floorball (hochei pe podea), box, atletism usor (in sala), gimnastica, tir sportiv, haltere, scrima, karate, judo, aikido si alte sporturi posibile datorita modularitatii si mobilitatii suprafetei de joc si a spatiilor anexe. Terenul de sport va avea un sistem de pardoseala din parchet, demontabil, multisport, agrementata FIBA - pentru practicarea sporturilor internationale. Pentru competitiile de handbal, peste pardoseala din parchet se va instala o pardoseala demontabila din PVC.
- evenimente culturale: concerte de scena, dans sportiv, competitii internationale de dans, congrese, simpozioane, vernisaje, adunari religioase, etc
Constructia va fi organizata functional pe patru niveluri:
Subsolul (cota -5.70m) este nivelul unde se realizeaza accesul in incinta de joc a salii de sport, a salii de incalzire si la anexele sportivilor (vestiare, sala de antrenament). La acelasi nivel sunt caile de acces la zonele VIP, presa si administratie, conectate cu parcarile special rezervate si separate de caile de acces ale publicului. Sub gradene sunt plasate cabine pentru artisti. Aditional, se gasesc spatii tehnice, de depozitare, adapost de protectie civila, depozite deseuri si de aprovizionare pentru serviciile publice.
Parterul este nivelul unde se realizeaza accesul publicului in cladire, cu spatii comerciale de inchiriat si servicii de bar, acces la grupuri sanitare si distributia pe verticala a spectatorilor pe cele 8 grupe de scari, pana la etajul 1.
Mezaninul (cota +3.62) este dedicat publicului, avand spatii pentru grupuri sanitare si doua zone cu logii pentru acces in exterior, iar la cota +3.30 se afla patru sali de conferinte, doua de 129 locuri si doua de 60 locuri, avand ca spatii anexa baruri, garderobe si grupuri sanitare. In zona sudica se regasesc spatii tehnice si o zona de bucatarie care deserveste restaurantul de la etajul urmator.
Etajul 1 (cota +7.24m) este alocat atat publicului cat si persoanelor VIP si presei, acestea din urma beneficiind de o zona cu acces separat, care este deservita de bar, restaurant si terasa adiacenta unei zone inierbate, necirculabile, aflata peste sala secundara. Atasata zonei de alimentatie se afla zona de bucatarie, spatii de depozitare si spatii tehnice.
 
ALLBIMman and machinehiltiALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
rigips
BALTIC
MAKITA
CDS
grundfos
noark
FRONTALE
viarom
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
leviatan
theda mar
leviatan
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica