Agenda Constructiilor
Joi, 21 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Info-Santiere - GREENFIELD Baneasa devine cel mai mare santier national activ de apartamente
GREENFIELD Baneasa devine cel mai mare santier national activ de apartamente
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 20 Aug 2021 09:22
Impact Developer & Contractor, primul dezvoltator imobiliar din Romania listat la Bursa de Valori Bucuresti, a inregistrat venituri in valoare de 68,9 milioane lei din vanzarea de locuinte in primul semestru al anului 2021. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, rezultatele sunt in crestere cu 5%. Astfel, au fost tranzactionate 94 de apartamente, dintre care 80% reprezinta unitati din ansamblul rezidential Luxuria Residence, in timp ce 20% sunt unitati din cartierul Greenfield Baneasa, unde apartamentele finalizate au fost vandute aproape integral.
La data de 30 iunie 2021, erau incheiate precontracte si rezervari pentru 280 de apartamente din ansamblurile Greenfield Baneasa (Bucuresti), Luxuria Residence (Bucuresti), Boreal Plus (Constanta) si Greenfield Copou (Iasi), cu o valoare totala de 150,39 milioane lei.
Evolutia numarului de unitati vandute este atribuita lipsei unui stoc de apartamente finalizate disponibile spre vanzare in Greenfield Baneasa. In cadrul acestui ansamblu, compania isi va mari stocul cu alte 1.305 unitati, pentru care detine autorizatii de construire, 544 de unitati aflandu-se deja in constructie. Datorita cererii ridicate pentru apartamentele din cartierul imbratisat de padure, accelerate si de lansarea in decembrie 2021 a Greenfield Plaza, Impact lanseaza din septembrie anul acesta spre vanzare si construire si celelalte 761 de apartamente autorizate. Cele 1.305 apartamente in constructie vor pozitiona Greenfield Baneasa drept cel mai mare santier activ de apartamente pe plan national. In cadrul proiectului, alte 598 de unitati sunt in faza avansata de autorizare.
In Constanta, in cadrul ansamblului rezidential Boreal Plus, Impact are autorizate 341 de apartamente aflate in constructie, iar alte 332 de apartamente se afla in faza avansata de autorizare.
Un alt ansamblu rezidential de anvergura al Impact, in Iasi, Greenfield Copou Residence este in faza avansata pentru autorizarea a 1.062 de apartamente. Compania doreste inceperea constructiei la sfarsitul lunii septembrie pentru 472 dintre acestea.
„Rezultatele de vanzari aferente primului semestru din acest an au fost sustinute de stocul de apartamente finalizate in principalele noastre proiecte din capitala - Luxuria Residence si Greenfield Baneasa. In perioada urmatoare, planuim sa acceleram construirea de apartamente atat in Bucuresti, Constanta si Iasi, unde ne bazam pe un portofoliu solid de terenuri care ne va sustine dezvoltarea de proiecte sustenabile pe termen mediu si lung, cat si in alte orase mari din tara. Prevanzarile mari sunt un indiciu ca apartamentele construite sustenabil sunt tot mai apreciate de cumparatori”, a declarat Constantin Sebesanu, CEO ImpactDeveloper & Contractor.
Sustenabilitatea sta la baza politicii operationale a grupului Impact, motiv pentru care toate ansamblurile pe care compania le are in dezvoltare sunt proiectate conform standardelor de sustenabilitate ale Uniunii Europene si conform criteriilor certificarii BREEAM Excellent, atat pentru a oferi un nivel ridicat de calitate a locuirii si a constructiei, cat si pentru a proteja mediul inconjurator. Mai mult de atat, cladirile din Greenfield Copou, cat si cele ce se autorizeaza in viitor, vor respecta noul standard in constructia de locuinte, nZEB (Nearly Zero Energy Building), ce presupune un design sustenabil, digitalizare, consum scazut de energie si utilizarea de energie regenerabila.
Pentru finantarea proiectelor sale, anul acesta compania a contractat si utilizat o serie de credite de investitii, iar pe langa acestea, a listat pe piata principala a BVB o emisiune de obligatiuni in valoare de 6,6 milioane EUR, cu o maturitate de sase ani. In perspectiva, Impact doreste atragerea de capital prin emiterea de noi actiuni si emiterea de obligatiuni listate, pentru accelerarea dezvoltarii la nivel national.
De asemenea, in prima jumatate a anului, a fost listata la BVB prima societate de tip REIT (Real Estate Investment Trust), Star Residence Invest, dezvoltata de Impact. La momentul listarii, Impact detinea 22,38% din actiunile REIT.
In luna iunie, Impact si-a majorat capitalul social la suma de 393,75 milioane lei, prin incorporarea de prime de capital si parte din rezultatul reportat. La data de 5 iulie 2021, capitalul social al companiei era format dintr-un numar de 1.575.000.000 de actiuni cu o valoare nominala de 0,25 RON / actiune, in urma splitarii actiunilor in raportul de 1:4. In cadrul operatiunii de marire de capital, compania a oferit actionarilor o actiune gratis la doua detinute.
Impact este o companie focusata pe satisfactia clientilor sai, cu atingerea obiectivelor actionarilor la cele mai inalte standarde de guvernanta corporatista. Anul acesta, Impact a atins ratingul VEKTOR 10. Raportul primului semestru poate fi accesat aici!
 
TERAPLASTgamma_2021AUTODESKALLBIMVideoConfAC-iuljungheinrich
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
hilti
strabag nivel 1
hidroplasto
leviatan
Ubitech
cv water 2021
leviatan
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
bienala
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere