Agenda Constructiilor
Luni, 21 Iunie 2021
 
Home - Stiri - Info-Santiere - HUNEDOARA: Proiectul de constructie a unui nou stadion, in faza elaborarii SF
HUNEDOARA: Proiectul de constructie a unui nou stadion, in faza elaborarii SF
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 21 Mai 2021 11:49
Compania Nationala de Investitii a inceput procedurile de achizitie publica pentru efectuarea studiului de fezabilitate privind construirea unui nou stadion in municipiul Hunedoara. Demersul CNI certifica faptul ca documentatia intocmita incepand din 2017 de Primaria municipiului Hunedoara si Consiliul Judetean nu va ramane in acest stadiu, ci are sanse reale de a fi transpusa in realitate.
In conformitate cu prevederile legale, dupa efectuarea studiului de fezabilitate, Compania Nationala de Investitii va trebui sa deruleze noi proceduri de achizitie pentru desemnarea proiectantului si executantului lucrarii.
„Am spus inca din 2017 ca ne dorim la Hunedoara un stadion nou, care sa poata fi folosit atat de echipele din Hunedoara, cat si de alte cluburi sportive din judet sau din tara. Va fi, practic, un stadion al judetului, nu doar al orasului, stadion pe care, pe langa meciuri de fotbal, vom putea organiza si concerte ori spectacole. Ne dorim un stadion modern, cochet si cu o capacitate de aproximativ 9.000 de locuri. Consideram ca o astfel de dimensionare este suficienta pentru Hunedoara, mai ales ca ne gandim de pe acum si la costurile de intretinere: cu cat stadionul este mai mare, cu atat cresc si cheltuielile. Multumesc domnului Daniel Andronache, vicepresedinte al Consiliului Judetean in mandatul trecut, impreuna cu care am facut primii pasi in elaborarea si implementarea acestui proiect, domnului Laurentiu Nistor, presedintele CJ Hunedoara, pentru tot sprijinul acordat mai ales in a explica la CNI si Ministerul Dezvoltarii de ce este nevoie de un stadion nou la Hunedoara si, nu in ultimul rand, doamnei Vetuta Stanescu, presedintele PNL Hunedoara, care a sprijinit acest proiect in perioada in care a fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii. Adresez multumirile mele si domnului Ministru al Dezvoltarii, Cseke Attila, pentru receptivitatea de care a dat dovada fata de acest proiect. Sper ca, nu peste mult timp, sa fim anuntati ca incep procedurile pentru proiectare si executie, astfel incat timpul de asteptare pentru un nou stadion la Hunedoara sa fie considerabil scurtat”, declara primarul municipiului Hunedoara, Dan Boboutanu.
Noul stadion de la Hunedoara se doreste a fi asemanator cu Stadionul „Arcul de Triumf” din Bucuresti. Primaria municipiului Hunedoara intentioneaza amenajarea unui alt teren de fotbal, inconjurata de o pista de atletism omologata, aflata tot in incinta bazei sportive „Michael Klein”, in zona vechiului teren de zgura.
Nota: imaginile sunt cu stadionul „Arcul de Triumf”, care va servi drept model orientativ si pentru stadionul dorit la Hunedoara.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKALLBIMTERAPLASTgamma_2021VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
hilti
Acvatot 2019
rigips
Ubitech
strabag nivel 1
cv water 2021
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
hidroplasto

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere