Agenda Constructiilor
Sambata, 26 Septembrie 2020
Home - Stiri - Info-Santiere - ILFOV: Consultare pe tema Strategiei de dezvoltare cu proiecte de 3 miliarde euro
ILFOV: Consultare pe tema Strategiei de dezvoltare cu proiecte de 3 miliarde euro
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 19 Iun 2020 10:21
Strategia de Dezvoltare a Judetului Ilfov, document ce include un plan cu 62 de proiecte importante pentru regiune, cu o valoare ce depaseste 2,85 miliarde euro, se afla in consultare publica pana la sfarsitul acestei luni. Pana in acest moment, au avut loc discutii intre reprezentantii Consiliului Judetean (CJ) Ilfov si expertii Bancii Mondiale, prof. dr. Mihnea Costoiu, rector la Universitatea Politehnica, prof. dr. Marian Preda, rector la Universitatea din Bucuresti, Cristina Chiriac - presedinta CONAF, Sebastian Metz - directorul Camerei de Comert Romano-Germana, Lucia Varga - fost ministru al Mediului, Virgil Scripcariu - sculptor, Daniel Sardan - organizator evenimente sportive si numerosi cetateni care au vrut sa adreseze intrebari.
 
"Nu te poti dezvolta fara strategii. Strategia este un document de planificare a investitiilor de capital. Strategia de Dezvoltare scoate la iveala o serie de proiecte care au fost stabilite in baza cercetarii facute de Banca Mondiala, in baza discutiilor purtate cu oamenii de afaceri si cu cetatenii din Ilfov - proiecte care depasesc 800 de milioane de euro. Noi am stabilit doua obiective fundamentale prin aceasta strategie: cresterea calitatii vietii si transformarea intr-un judet atractiv pentru oamenii de afaceri si pentru turisti", a declarat Marian Petrache, presedintele CJ Ilfov.
La randul sau, prof. dr. Petre Popeanga, vicepresedintele CJ Ilfov, a precizat: "Trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta ca sa crestem bunastarea populatiei. Calitatea aerului, a apei, a alimentelor si calitatea educatiei si a culturii sunt definitorii pentru orice comunitate, inclusiv pentru cea ilfoveana. Strategia de Dezvoltare vine pe o situatie buna economica si sociala a judetului: proiecte precum infrastructura de apa si canalizare vin sa certifice faptul ca grija noastra este de crestere continua a calitatii vietii".
 
Strategia de Dezvoltare a Judetului Ilfov a fost elaborata impreuna cu expertii Bancii Mondiale.
"Aceasta strategie este o propunere ce poate fi imbunatatita in urma consultarilor publice. Ma bucur ca am putut contribui cu expertiza noastra la nivel global, insa o strategie nu va avea succes, daca nu va fi asumata de administratie si de locuitorii din judetul Ilfov", a spus Tatiana Proskuryakova, manager de tara in cadrul Bancii Mondiale.
Marcel Heroiu, expert in dezvoltare urbana in cadrul institutiei financiare a precizat, la randul sau: "Elaborarea Strategiei a fost pentru noi un efort important. Ilfovul este teritoriul cu cel mai mare potential, intrucat aici se vor face cele mai mari investitii in urmatorii ani. Regiunea Bucuresti-Ilfov genereaza un PIB/cap de locuitor mai mare decat al Bulgariei, Serbiei sau al Croatiei. Zona aceasta are o dinamica de dezvoltare foarte importanta pentru Romania. Veti gasi in strategie o propunere de interventii prioritare, indelung analizate".
 
Printre investitiile prioritare in urmatorii 10 ani se numara Nodul Intermodal de la Moara Vlasiei, o retea de parcari de transfer- park and ride, digitalizare, un campus universitar, campusuri pentru invatamantul dual, parcuri industriale si un parc stiintific - Magurele Science Park.
"Magurele Science Park este unul din ansamblurile cele mai futuriste din Romania, un ansamblu de cladiri care pe langa functionalitatile standard - de transfer tehnologic, spatii de birouri, muzeu al viitorului sau unele centre de comunicare intre mediul stiinsific si mediul de bussines - va veni cu provocari pe care inca nu le-am gasit in Romania. Va fi un ansamblu de cladiri independent energetic, va functiona doar pe baza de energie regenerabila, va fi un ansamblu care va aduce tehnologie de cel mai inalt nivel", a declarat Remus Trandafir, manager de proiecte in cadrul CJ Ilfov.
Strategia de Dezvoltare ramane in consultare publica pana la sfarsitul lunii. Cei interesati pot trimite propunerile lor pe Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
Pentru listele proiectelor declarate importante si prioritare conform variantei Strategiei de Dezvoltare a Judetului Ilfov aflate in consultare, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ALLBIMAUTODESKallbimElmas 375
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
hilti
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
Acvatot 2019
strabag nivel 1
rigips

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
AHK 2018
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere