Agenda Constructiilor
Luni, 15 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - Investitii de peste 7 milioane euro pentru constructie complex balnear Baile Nicolina
Investitii de peste 7 milioane euro pentru constructie complex balnear Baile Nicolina
Info-Santiere Publicat de AG&F 04 Mar 2024 12:15
Primaria Municipiului Iasi lucreaza la un proiect pentru construirea unui centru SPA si modernizarea Plajei Nicolina pe care va incerca sa il finanteze cu fonduri europene nerambursabile. Consiliul Local a adoptat miercuri, 28 februarie, o hotarare privind adoptarea studiului de fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici si a devizului general ale acestui proiect. 
Desi turismul balneo-medical din zona este recunoscut la nivel national datorita complexului balnear si de recuperare de la Baile Nicolina, infrastructura aferenta este insuficient dezvoltata fara ca proprietatile (in special izvoarele sulfuroase si namolul cu proprietati curative) sa fie puse in valoare la adevaratul lor potential. In acest context, construirea unui centru SPA si modernizarea Plajei Nicolina constituie o investitie fezabila si oportuna, cu impact pe termen lung in ceea ce priveste dezvoltarea turismului balnear si de tip wellness din Municipiul Iasi.
 
 
Potrivit unui studiu de fezabilitate realizat de Romest Service SRL Iasi, lucrarile presupun realizarea unui complex care sa asigure facilitati pentru functiunea de agrement, spatii pentru imbaiere la interior, cu bazine pentru inot si hidromasaj, zona de saune, cabinete de masaj si spatii pentru gimnastica medicala.
Studiul de fezabilitate propune lucrari precum demolarea constructiilor existente de pe amplasament, reamenajarea suprafetei de nisip, realizarea de noi imprejmuiri, amenajarea a 32 de locuri de parcare, din care sase cu statii de incarcare pentru masini electrice, modernizarea instalatiilor de apa sulfuroasa si pentru prepararea namolului, construirea de noi bazine cu apa potabila si apa sulfuroasa.
Centrul SPA, care va permite utilizarea complexului pe intreg parcursul anului, va fi o constructie cu regim de inaltime subsol partial + parter + etaj, cu o arie construita de 1.660,35 metri patrati si o arie utila totala de 1.364,10 metri patrati.
Valoarea proiectului este estimata la 34,9 milioane lei cu TVA.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
strabag nivel 1
quadratum
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
rigips
noark
viarom
Ubitech
CDS
ness project
concelex
siniat
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
MAKITA
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander