Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Turbine Siemens pentru noua centrala electrica de 1.750 MW de la Mintia
Turbine Siemens pentru noua centrala electrica de 1.750 MW de la Mintia
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 05 Iun 2024 18:00
Grupul Siemens a livrat prima turbina ce va fi instalata in cadrul proiectului de constructie a unei noi centrale pe gaz la Mintia, in judetul Hunedoara. Mass Group Holding va investi aici 1,4 miliarde euro in dezvoltarea unei unitati cu o capacitate de 1.750 MW. Lucrarile la centrala electrica de la Mintia au intrat, astfel, intr-o etapa importanta.
Prezent pe santierul proiectului de la Mintia, vicepremierul Marian Neacsu a declarat ca investitia este cea mai mare capacitate energetica ce va fi pusa in functiune in Romania dupa anul 1989.
"Este cea mai mare capacitate energetica care va fi pusa in functiune dupa Revolutie, in tara. 1.700 de MW nu sunt deloc putini, si inca avem traumele crizei energetice, cand fiecare kilowatt era foarte important. Este cu atat mai importanta aceasta investitie aici, unde este o indelungata traditie in ceea ce priveste productia de energie electrica, si mai ales ca aceasta capacitate deserveste o zona foarte importanta a tarii, respectiv Ardealul", a precizat viceprim-ministrul.
Compania Mass Global Energy Rom, subsidiara Mass Group Holding, a prezentat recent prima turbina pe gaz metan pe care o va instala in noua centrala de producere a energiei electrice. Directorul general al societatii, Shadi Abulkhair, spune ca sosirea noii turbine reprezinta primul pas pentru demararea constructiei centralei Mass Mintia, care va contribui la dezvoltarea economiei si atragerea de investitii in Romania.
 
 
Contractul pentru constructia si punerea in functiune a centralei electrice cu ciclu combinat de 1.750 MW a fost semnat de Mass Group Holding si AVAX Group in urma cu un an, avand valoarea de 673,5 milioane de euro. Unitatea va functiona pe gaz natural si va cuprinde doua turbine cu gaz SGT5-9000HL, una cu abur SST5-5000 si trei generatoare SGen5-3000W de la Siemens. In plus, potrivit investitorului, componentele centralei vor fi pregatite pentru trecerea catre noile tehnologii de producere a energiei bazate pe hidrogen.
Conform planurilor, noua unitate ar urma sa devina functionala in anul 2026.
Centrala termoelectrica Mintia a fost cumparata, in vara anului 2022, cu 91 milioane de euro, de Mass Global Energy Rom, parte a grupului Mass Group Holding, in cadrul unei licitatiei publice organizate de administratorul judiciar al societatii Complexul Energetic Hunedoara SA.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
ERBASU CONSTRUCT
viarom
theda mar
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
CDS
SIGM
EDIT-Structural
Arduro
ness project
concelex
Acvatot 2019
MAKITA
rigips
SSAB
siniat
BogArt
leviatan
Ubitech
quadratum
konsent

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander