Agenda Constructiilor
Sambata, 06 Iunie 2020
Home - Stiri - Info-Santiere - MLPDA a semnat contractul de finantare pentru Spitalul Regional Cluj-Napoca
MLPDA a semnat contractul de finantare pentru Spitalul Regional Cluj-Napoca
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 02 Apr 2020 19:39
Primul Spital Regional din zona Ardealului, o investitie de peste 500 de milioane de euro, va fi construit in zona Floresti (judetul Cluj). Contractul de finantare prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020 a fost semnat, astazi, de Ion Stefan, ministrul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, si are ca principale obiective specifice: 
         • constructia si dotarea Spitalului Regional de Urgenta Cluj; 
         • crearea unei retele de spitale regionale de urgenta integrate fizic si functional catre pacienti; 
         • restructurarea spitalelor regionale de urgenta din Romania, astfel incat acestea sa trateze cele mai complexe cazuri intr-o abordare multidisciplinara, eficienta si sigura din punct de vedere clinic;
         • reducerea inegalitatilor in starea de sanatate a populatiei, in special in zonele rurale si in zonele izolate sau defavorizate din punct de vedere economic (de exemplu, Regiunea Nord-Vest si Cluj), prin diagnosticarea precoce si tratarea cu succes a conditiilor mai putin grave.
"Realitatea acestor zile ne arata tuturor ca Romania are nevoie vitala de investitii majore in sistemul sanitar, pentru ca romanii sa poata gasi salvare si alinare a suferintelor in spitale, iar cadrele medicale sa poata performa cu adevarat. Semnarea contractului pentru demararea constructiei Spitalului Regional de Urgenta Cluj, care a avut loc astazi, vine dupa ce, luna trecuta, la Bruxelles, un alt proiect major pentru sanatatea din Romania (Spitalul Regional Iasi) a fost aprobat fara corectii. Ministerul Lucrarilor Publice si Ministerul Sanatatii sunt, astfel, in fata a doua proiecte mult-asteptate de romani, pe care trebuie sa le inceapa in cel mai scurt timp posibil. Imi iau angajamentul ca tot ceea ce tine de ministerul pe care-l conduc sa parcurga pasii legali rapid pentru a vedea spitalele regionale functionale, cat mai repede. De asemenea, in perioada imediat urmatoare, vom semna contractul de finantare si pentru Spitalul Regional din Craiova. Pe aceasta cale, vreau sa transmit un mesaj de multumire si incurajare pentru toti cei din sistemul sanitar care duc astazi cea mai grea lupta cu pandemia provocata de COVID-19", a precizat ministrul Ion Stefan.
Spitalul Regional Cluj (cea mai mare investitie realizata cu fonduri europene care se realizeaza in regiunea Ardealului) va fi construit in cartierul Comuna Floresti. Cu o durata de implementare de 107 luni, se va constitui intr-un complex de constructii cu 7 etaje (S+P+5E) si va avea 849 de paturi. Obiectivul va beneficia de un heliport si de o parcare subterana independenta (cu doua etaje), care adauga un subsol suplimentar la intreaga constructie. Suprafata totala construita a spitalului va fi de aproximativ 151,891 mp, iar amprenta cladirii este de 27.340 mp. 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
bluebeamACADTeraSteelCOVID-19C4E FORUM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere