Agenda Constructiilor
Marti, 26 Mai 2020
Home - Stiri - Info-Santiere - NUCLEARELECTRICA & FALCON: Acord privind constructia unui reactor Alfred
NUCLEARELECTRICA & FALCON: Acord privind constructia unui reactor Alfred
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 09 Oct 2019 15:30
SN Nuclearelectrica SA si Consortiul FALCON (Ansaldo Nucleare, ENEA si ICN) au semnat un Memorandum de Intelegere (MoU) privind cooperarea pentru dezvoltarea reactorului de Generatie IV, Alfred. Scopul initiativei este de a stabili un cadru de colaborare intre cele doua parti in ceea ce priveste lucrarile pre-proiect si activitatile de cercetare si dezvoltare care urmeaza sa fie implementate in vederea dezvoltarii proiectului Alfred.
SNN si Consortiul FALCON au convenit, astfel, asupra schimbului de informatii si date cu privire la tehnologia reactoarelor cu neutroni rapizi, folosind ca agent de racire plumbul topit, coordonarii activitatilor de cercetare, contributiei in natura in functie de expertiza si capabilitatile fiecarei parti, studiilor si analizelor realizate independent de fiecare parte cu scopul optimizarii acestora, precum si planificarii cadrului necesar pentru a pregati activitatile demonstrative.
"Intr-un mediu international in care politicile si masurile de mediu reconfigureaza major industria energetica, iar solutia provine dintr-un mix bine gandit de surse cu emisii scazute de CO2, dezvoltarea tehnologiilor nucleare in sensul imbunatatirii constante a securitatii, a economicitatii si a flexibilitatii, a devenit o necesitate. La nivel global, sunt putine state care dezvolta noi tehnologii nucleare, Romania fiind unul dintre acestea, iar proiectul Alfred este considerat o tehnologie promitatoare, de ultima generatie. Este un proiect complex, cu multe beneficii de tehnologie, securitate, economicitate pe care ne dorim sa il vedem in exploatare comerciala in cat mai multe state, dupa finalizarea proiectului. In anul 2018, la nivel global, energia nucleara a furnizat 2.563 TWh. Daca in locul productiei de 2.563 TWh din nuclear, s-ar fi folosit un combustibil conventional, s-ar fi emis 2.701 milioane tone de CO2. Este evident rolul energiei nucleare si al dezvoltarilor tehnologice", a declarat Cosmin Ghita, directorul general eneral SNN.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19TeraSteelACADALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere