Agenda Constructiilor
Luni, 08 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Info-Santiere - PORR: Contract de 18 milioane euro pentru reabilitare linii de tramvai din Timisoara
PORR: Contract de 18 milioane euro pentru reabilitare linii de tramvai din Timisoara
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 11 Mar 2021 09:20
Primarul Domnic Fritz si Emanuel Reitmaier, directorul tehnic infrastructura, Divizia Timisoara a Porr Construct au semnat contractul de proiectare si executie pentru reabilitarea liniilor de tramvai si a tramelor stradale pe Calea Stan Vidrighin. Emanuel Reitmaier a facut parte din echipele de implementare ale proiectelor de infrastructura de referinta ale companiei: Arad Bypass, Aeroportul din Oradea, Pasajul Cihei din Oradea, Lotul 4 din Autostrada Sebes – Turda.
“Proiectul de pe Calea Stan Vidrighin se ridica la 18 milioane de euro, iar la final intregul bulevard isi va schimba infatisarea, se schimba liniile de tramvai pe ambele sensuri, se amenajeaza 10 statii de tramvai, se vor amenaja piste de biciclete. Peste 12.000 de mp vor fi alocati pentru spatiul verde, se va lucra si la retelele din subteran si suprateran, care vor fi schimbate in totalitate. Proiectul este pe lista de rezerva la POR, dar l-am depus si pe PNRR, unde se cauta proiecte mature si avem mari sperante”, a declarat Dominic Fritz. “Suntem foarte bucurosi ca am ajuns in aceasta etapa si am reusit sa castigam aceasta lucrare de anvergura…. Din punct de vedere personal este o multumire ca pot sa particip la acest proiect, pentru ca sunt absolvent al Univeristatii Politehnica. Cu siguranta va fi un proiect de succes”, a declaratEmanuel Reitmaier.
Lucrarile se vor face pe actualul traseu al Caii Stan Vidrighin, pe tronsonul dintre str. 1 Decembrie 1918 pana in sensul giratoriu din Piata Gheorghe Domasneanu pe o lungime de aproximativ 1,8 km.
Scopul: reducerea emisiilor de carbon provenite din transport, promovarea si imbunatatirea transportului public de calatori in detrimentul folosirii autoturismelor proprii, reducerea prafului, a nivelului de zgomot si cresterea confortului si sigurantei circulatiei.
Investitia vizeaza intreg ansamblul rutier si liniile de tramvai (linie cale dubla) de pe str. Calea Stan Vidrighin avand ca limite: Intersectia str. Calea Stan Vidrighin cu str. 1 Decembrie cu racordare la str. Stefan cel Mare pana la Giratia Gh. Domasnean si prevede modernizarea tramelor stradale si reabilitarea liniei cale tramvai, a retelei de contact, protectiei catodice, lucrari de relocare si provizorate pentru bransamente si instalatii gaze, termice, telecomunicatii, energie electrica, iluminat public, apa-canal, piste pentru biciclisti, substatie de transformare-redresare, organizare de santier, lucrari edilitare subterane si supraterane.
Valoarea estimata a investitiei a fost de 76.980.267,61 lei, fara TVA. Licitatia a fost castigata de Porr Construct cu o oferta de 68,4 de milioane lei( 68.469.369, 39 lei) fara TVA. Durata contractului este de 36 luni: din care 6 luni, de la data emiterii ordinului de incepere, pentru elaborarea documentatiei faza Proiect Tehnic; 30 luni, de la data emiterii ordinului de incepere pentru executia lucrarilor. Rezultate: linie cale dubla tramvai: 1,81 km; carosabil reabilitat: 29.553,10 mp; trotuare reabilitate: 7.295,99 mp; piste pentru biciclete: 5.434,20 mp; spatiu verde: 12.679,80 mp; 10 statii tramvai.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IUNIE
/IULIE 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
CELCO 2020
viarom
MAKITA
Acvatot 2019
hidroplasto
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
BMI_Icopal
strabag nivel 1
FRONTALE
rigips
hilti
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere