Agenda Constructiilor
Luni, 15 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - PS6 aproba proiectul colegiului Grigore Moisil, investitie de 37 milioane euro
PS6 aproba proiectul colegiului Grigore Moisil, investitie de 37 milioane euro
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 21 Feb 2024 13:40
Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat studiul de fezabilitate si indicatorii tehnico-economici aferenti obiectivului de investiti "Desfiintare cladiri existente, construire imobile cu functiunea de liceu si spatii conexe, amenajare incinta si organizare executare lucrari aferente Colegiului National Grigore Moisil". De asemenea, a fost aprobata si depunerea cererii de finantare a proiectului cu titlul "Arhitectura pentru educatie inovativa - Transformarea Colegiului National Grigore Moisil", in cadrul apelului din Programul Regional Bucuresti-Ilfov 2021-2027.
Valoarea totala a investitiei in reconstructia Colegiului National Grigore Moisil ajunge la aproape 220 de milioane de lei (circa 37 milioane de euro), inclusiv TVA, din care contributia proprie a Sectorului 6 este de 44 milioane de lei.
"Din pacate, din cauza riscului seismic de gradul II, cladirea veche trebuie desfiintata si construita una noua. Gr. II inseamna ca un seism major poate afecta elementele de compartimentare, scarile etc. fara a pune in pericol structura de rezistenta a imobilului. Echipa mea a lucrat in paralel la studiul de fezabilitate si la cererea de finantare (vom obtine bani europeni) pentru ca noua cladire sa fie construita", a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.
Proiectul presupune demolarea cladirii vechi de 56 de ani si construirea uneia mult mai mari, duble ca suprafata, de la 2.545 mp la 5.265 mp. Mai mult, aria desfasurata se va tripla, de la 5.377 mp la 16.996 mp. Campusul scolar va fi dotat cu mobilier si echipamente de ultima generatie si va beneficia de terenuri de sport si de recreatie, potrivit proiectului aprobat.
In afara celor 32 de sali de clasa dimensionate in functie de cerintele legale, constructia noua va fi dotata cu spatii exterioare pentru recreatie (curti amenajate cu mobilier urban, terase verzi), patii pentru activitati sportive (teren de sport exterior cu marcaj multiplu - baschet, tenis si handbal, teren pentru minibaschet, amfiteatru in aer liber), spatii interioare destinate recrearii, amplasate la fiecare nivel si accesibile din imediata apropiere a salilor de curs si laboratoare cu anexele aferente. De asemenea, vor mai fi amenajate un amfiteatru interior cu capacitate de 140 persoane si camera de proiectie, o sala multifunctionala cu capacitatea de 145 persoane, cu oficiul aferent, un centru de documentare si informare (CDI) ce consta in biblioteca (zona de depozitare carti si sala de lectura) si sala pentru conferinte, workshop-uri, etc. pentru 48 persoane si spatiile anexe aferente, cabinete medicale si zone administrative, precum si 5 adaposturi de protectie civila cu capacitatea totala pentru 1.130 persoane, dotate cu grupuri sanitare.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
Acvatot 2019
CDS
strabag nivel 1
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
noark
ness project
rigips
concelex
quadratum
viarom
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
siniat
leviatan
theda mar

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander