Agenda Constructiilor
Joi, 06 Mai 2021
 
Home - Stiri - Info-Santiere - SIBIU: Peste 20 de santiere deschise pentru investitii publice
SIBIU: Peste 20 de santiere deschise pentru investitii publice
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 05 Mai 2020 10:23
Continuam investitiile publice mai ales in acest context dificil cauzat de pandemia de coronavirus. In acest fel sustinem economia locala si mentinem locurile de munca. Santierele pentru modernizarea strazilor, a cartierelor vechi de blocuri si a obiectivelor mari de investitii au avansat in aceasta perioada, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Lucrari in cartierele vechi de blocuri, unde este prevazuta reabilitarea retelelor de apa si canalizare acolo unde este necesar, modernizarea iluminatului public, reabilitarea asfaltului pe alei si trotuare, reconfigurarea spatiilor de parcare si revigorarea zonelor verzi:
- Reparatii capitale in cartierul Hipodrom I, intre strazile N. Iorga - Luptei - Milea - Rahovei - bdul Mihai Viteazu: Lucrarile au inceput in 16 martie in zona Aleii Calarasilor. Pana in prezent, reteaua de canalizare a fost finalizata, aleile si spatiile de parcare au fost aduse la nivel de piatra sparta, urmand turnarea asfaltului, iar trotuarele din aceasta zona sunt betonate in proportie de 80%, urmatorul pas fiind asfaltarea. Se lucreaza si la reteaua de iluminat public si la tubulatura pentru cablajul metropolitan.
- Reparatii capitale in cartierul Hipodrom III, zona cuprinsa intre strazile N. Iorga - Ostirii - Rahovei - bdul M. Viteazu: Contractul pentru executia lucrarilor a fost semnat in aceasta luna, lucrarile urmand sa inceapa saptamana viitoare.
- Reparatii capitale in zona Henri Coanda - Otelarilor: Lucrarile in aceasta zona au inceput in 2019. Pana in prezent s-au finalizat retelele de apa si canalizare, trotuarele au fost betonate, iar carosabilul fiind la nivel de piatra sparta, urmand asfaltarea si realizarea marcajelor rutiere. Constructorul s-a angajat sa reia lucrarile in cursul saptamanii viitoare.
In paralel, Primaria pregateste urmatoarele lucrari in cartierele de blocuri: procedura de achizitie pentru reparatii capitale in cartierul Strand este aproape de finalizare urmand semnarea contractului de lucrari si inceperea lucrarilor, iar pentru modernizarea zonei de blocuri din cartierul Terezian, procedura de achizitie a fost lansata. De asemenea, este in curs o procedura de executie pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru viabilizarea cartierului Veterani.
Lucrari pentru modernizarea strazilor, incluzand reabilitarea retelelor de apa si canalizare, a iluminatului public, modernizarea carosabilului si a trotuarelor, crearea de piste pentru biciclete, precum si crearea de locuri de parcare si zone verzi, acolo unde permite spatiul:
- Strazi pe care lucrarile sunt in curs, in diverse stadii: Granitului, Varului, Mozaicului, Viilor, Bradului, Neppendorf, Zavoi (tronson II), Macazului, Podului, Papiu Ilarian, Macului, Mesteacanului, Poiana Sibiului, racordul rutier intre strazile Litovoi Voda si Talmacel
- Strazi pe care vor incepe lucrarile in perioada imediat urmatoare (inceputul lunii mai): Eschile, Honterus, Viorelelor, Baicoi, Cisnadioara, 16 Februarie, Lacramioarelor, Topitorilor. Reconfigurarea carosabilului pe str. Calea Cisnadiei, la iesirea din municipiul Sibiu , va incepe de luni, 4 mai.
- Alte strazi pe care vor incepe lucrarile in acest an, contractele de lucrari fiind semnate: Capriorilor, Pandurilor, Sperantei, Garoafei, Hameiului, Primaverii, Rulmentului, Rovine, Anul 1848, Stejarului, Flacara, Tineretului, Lacatusilor si Dulgherilor, Lacului, Ovidiu, Maierilor.
In paralel, Primaria Sibiu continua procedurile de achizitie pentru modernizarea altor strazi: constructia drumului peste Campsor care va face legatura intre cartierul Strand si cartierul Turnisor, modernizarea strazii Calea Dumbravii (intre bulevardul Mihai Viteazu si strada Ludos, modernizarea a 6 strazi de pamant din cartierul Turnisor (Cucului, Lucernei, Trandafirilor, Agarbiceanu, Dreptatii si Ghiocelului) si a strazii Depoului, precum si prelungirea strazii Oasa pentru a face legatura cu comuna Selimbar.
Lucrari la obiectivele de investitii cu larg impact pentru comunitate:
- Baia Populara: Lucrarile avanseaza intr-un ritm bun, chiar daca au aparut lucrari neprevazute. Pana in prezent lucrarile sunt finalizate in proportie de aproximativ 70%. Structura de rezistenta a cladirii a fost complet reabilitata, finisajele exterioare sunt aproape finalizate, la fel si instalatiile termice si electrice. In aceasta perioada se lucreaza in interiorul cladirii la finisaje, la instalatii si la bazinul de inot.
- Amenajarea Lacului lui Binder in scop de agrement si sport: Pana in prezent s-a curatat lacul, s-a amenajat plaja si gradenele de pe mal care vor fi folosite pentru odihna. In jurul lacului s-a finalizat aleea pietonala, imprejmuirea zonei si iluminatul public. De asemenea, s-au finalizat spatiile de parcare ce insumeaza peste 100 de locuri de parcare si punctul de prim ajutor. In aceasta perioada constructorul lucreaza la zidul de sprijin care va proteja pavilionul multifunctional si la amenajarea acestei cladiri, scheletul metalic fiind deja confectionat. Urmatorul pas este furnizarea instalatiei de transport pe cablu pentru activitatile nautice si a locului de joaca gonflabil care va fi amplasat pe lac.
- Reparatii capitale la zidul cetatii de pe bulevardul Corneliu Coposu si la turnurile de pe strada Cetatii: Reparatiile la turnurile de pe strada Cetatii sunt aproape finalizate si se lucreaza in continuare la zidurile de pe bulevardul Coposu: se plombeaza zidaria degradata, se curata rosturile dintre caramizi si se repara coronamentul zidurilor. De asemenea, se lucreaza la instalarea iluminatului arhitectural al acestor obiective. Urmatoarea etapa este reabilitarea portii de intrare in cetate din dreptul strazii Gh. Lazar.
- Amenajarea parcarii zonale pe strada Sibiel, in cartierul Valea Aurie: lucrarile sunt aproape de finalizare, urmand instalarea corpurilor de iluminat pe stalpi. Parcarea este asfaltata si marcata si poate fi utilizata deja de public.
- Amenajarea coridorului pentru biciclete intre cartierul Strand si parcul Sub Arini va incepe de luni, 4 mai din doua puncte: strada Maramuresului si Pasajul Spitalului. Prin acest proiect se vor crea piste sigure pentru biciclete, separate de traficului auto si pietonal.
Alte obiective majore sunt in pregatire:
- A fost contractata realizarea proiectului tehnic pentru constructia parcarii subterane din Piata Garii. Proiectul va fi predat Primariei in termen de 3 luni, iar apoi se va initia procedura de achizitie pentru realizarea lucrarilor de constructie.
- Este in curs procedura de achizitie pentru realizarea proiectului tehnic si executia lucrarilor de constructie a parcarii supraetajate din cartierul Hipodrom.
- A fost demarata procedura de achizitie pentru constructia podului peste Cibin dintre dreptul strazii Rozmarinului.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulAUTODESKALLBIMgamma_2021TERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
rigips
cv water 2021
hilti
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
hidroplasto
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
econet
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere