Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - Tehnodomus, SSAB, PAB si Kesz vor sa construiasca noul stadion din Timisoara
Tehnodomus, SSAB, PAB si Kesz vor sa construiasca noul stadion din Timisoara
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 01 Nov 2022 12:55
Patru firme s-au inscris in competitia pentru construirea stadionului pe structura metalica din Calea Buziasului. In cadrul licitatiei pentru proiectare(Proiect Tehnic) si executie lucrari pentru ridicarea noului stadion pe structura metalica, astazi au fost deschise ofertele si urmeaza perioada de evaluare a acestora.
„Primul stadion construit in Timisoara dupa Revolutie va fi in Calea Buziasului. Astazi am primit 4 oferte pentru acest proiect esential pentru orasul nostru. Daca totul merge bine, noua arena va fi deschisa peste 2 ani si jumatate. Investim aproape 122 de milioane de lei din bugetul local in viitorul sportului din Timisoara. Si sper ca si Consiliul Judetean Timis sa deblocheze situatia Stadionului Dan Paltinisanu. Echipele timisorene, sportul timisorean, dar mai ales minunata galerie a orasului merita cele mai bune conditii. Si orice leu pe care il investim acum este un leu investit in viitorul Timisoarei”, a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz.
Stadionul va ocupa o suprafata de peste 9000 mp si avea un numar minim de 9000 de locuri, din care 508 locuri VIP si 102 locuri la loje. Langa viitorul stadion va fi amenajat si un parc cu loc de joaca, precum si o parcare care va putea fi folosita si de locuitorii din zona.
Noua constructie va avea fundatia din beton si structura metalica si va fi de categoria 4, in conformitate cu cerintele UEFA si IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate - structuri usoare din materiale compozite, pentru a obtine o iluminare naturala datorita proprietatilor specifice membranei.
Viitorul stadion va putea gazdui atat competitii oficiale de fotbal, cat si antrenamentele echipelor din centrele de copii si juniori.
Valoarea estimata pentru realizarea Proiectului Tehnic si a executiei lucrarilor este de 102,2 milioane de lei, fara TVA, respectiv aproape 122 de milioane de lei, cu TVA. Durata contractului este de 31 de luni de la semnarea acestuia.
Sursa de finantare a investitiei este bugetul local. Firmele interesate sunt: TEHNODOMUS SRL, SSAB-AG-lider de asociere, PAB Romania si KESZ Constructii Romania.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
EDIT-Structural
siniat
leviatan
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
ness project
concelex
rigips
Ubitech
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
viarom
MAKITA
noark
theda mar
quadratum

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander