Agenda Constructiilor
Miercuri, 27 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - TESLA Group va investi 90 de milioane de euro intr-o fabrica de baterii la Braila
TESLA Group va investi 90 de milioane de euro intr-o fabrica de baterii la Braila
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 23 Sep 2022 14:08
Tesla Group, furnizor slovac de solutii de echipamente pentru productia de energie regenerabila, va investi 90 de milioane de euro in dezvoltarea unei fabrici de baterii pentru stocarea energiei electrice, sisteme pentru zona rezidentiala, comerciala si industriala (inclusiv baterii pentru masini electrice). Unitatea va fi construita in perioada 2023-2024 in Parcul Industrial din Perimetrul 2 al Zonei Libere Braila, concesionat de Element Industrial Eli Parks.
"Braila este un oras extrem de bine pozitionat geografic, care are deschidere la Dunare, intr-o zona care uneste Muntenia, Moldova si Dobrogea. Pe langa discutiile purtate cu autoritatile locale, se vede o efervescenta a investitiilor in Braila. Braila nu este un oras lipsit de o viziune de dezvoltare pentru viitor. Vorbim despre proiecte importante, cum este podul de la Braila, care va face legatura cu Dobrogea, vorbim despre drumul expres Braila - Galati, despre investitiile din port. Pentru noi, pentru activitatea pe care o desfasuram, conexiunile rutiere sunt importante. Avantajul competitiv este faptul ca Braila este un port maritim la Dunare, fapt care ne ajuta sa aducem materia prima si, ulterior, sa expediem mult mai usor produsele realizate la fabrica. Productia noastra se adreseaza intr-o proportie foarte mica pietei din Romania. Piata de desfacere a Tesla este o piata globala - Orientul Mijlociu, Africa, Asia sau Statele Unite. Acestea sunt cateva dintre argumentele pentru care am ales Braila. Si Zona Libera este un argument puternic pe care s-a mers, este un avantaj din punct de vedere al bussinesului", a declarat Lichardus Dusan, fondatorul si proprietarul Tesla Group.
Fabrica de la Braila va fi o investitie 100% verde care nu va presupune procese chimice. In cadrul unitatii vor lucra 200 la deschidere, cu perspectiva de triplare intr-o fabrica robotizata, automatizata cu tehnologie moderna.
Recent, Tesla Group a semnat un parteneriat pe termen lung cu dezvoltatorul roman de parcuri logistice Element Industrial, in care Tesla Group va produce si va administra energie fotovoltaica pe acoperisurile cladirilor din proiectele ELI Parks.
Tesla Group (a nu se confunda cu gigantul nord-american TESLA fondat de Elon Musk) este activ pe piata energiei regenerabile din Romania din anul 2010, operand in prezent o capacitate de peste 20 MW de parcuri fotovoltaice montate la sol si dezvoltand suplimentar o putere de 900 MW in sisteme montate la sol.
 
ALLBIMVideoConfAC-iulhiltiALLBIMman and machine
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
theda mar
rigips
Ubitech
CDS
strabag nivel 1
noark
MAKITA
viarom
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
FRONTALE
BALTIC
grundfos
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
BA 2023
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica