Agenda Constructiilor
Luni, 15 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - Trei oferte au fost depuse pentru modernizarea Palatului de Justitie Cluj
Trei oferte au fost depuse pentru modernizarea Palatului de Justitie Cluj
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 02 Apr 2024 13:42
Trei asocieri de companii au depus oferte de participare la licitatia pentru atribuirea lucrarilor de modernizare a cladirii Palatului de Justitie Cluj, situat pe str. Piata Stefan cel Mare nr. 1, din Cluj-Napoca. Valoarea estimata a lucrarilor de proiectare si executie este de 353,45 milioane de lei, iar durata de implementare este stabilita la 36 de luni.
Constructia existenta este alcatuita din trei tronsoane, cu regim de inaltime diferit: P (Parter)/ S+P+1E/ P+2E/ S+P+2E/ S+P+2E+M/ P+3E/ S+P+3E si o suprafata desfasurata totala de 23.605 mp.
Proiectant general este compania Popp & Asociatii, proiectant de specialitate - Architecture & Art Studio, ambele din Bucuresti, iar societatea Geocam Test & Drill, din Cluj-Napoca, a elaborat studiul geotehnic.
Cele trei asocieri de companii interesate de adjudecarea acestui contract sunt:
  1. Asocierea Mis Grup (lider) - Aqua Serv - KESZ Constructii Romania - SDC Proiect - KESZ Epito Zrt, cu subcontractantii M&M Design, Idea Install, Columna Consult, M Install si SDC Consulting Engineers;
  2. Asocierea Bog'Art (lider) - Athenaeum Construct - Popp & Asociatii, ACI Cluj - UTI Construction and Facility Management - Electroproiect, avand ca subcontractant compania Schindler Romania;
  3. Asocierea Constructii Erbasu (lider) - Concelex - Cubicon Invest - Euras, cu subcontractantii Sion Solution, Coneco Romania, CSP Proiect Line si Schindler Romania.
 
Cele 3 oferte se afla in etapa de valuare financiara si tehnica, ce are termen-limita stabilit la 30 august 2024.
Contractul va fi atribuit cu clauza suspensiva, in sensul ca semnarea acestuia este conditionata de alocarea creditelor bugetare cu aceasta destinatie, semnarea contractului facandu-se cu respectarea dispozitiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intra sub incidenta legislatiei privind finantele publice.
 
 
Conform Caietului de sarcini, vor fi realizate lucrari de desfacere a peretilor existenti si realizarea unora noi, modificarea dimensionala/ umplerea/ deschiderea unor noi goluri pentru ferestre si usi, reamenajarea zonelor de acces in cladire, realizarea unor noi scari de circulatie interioare, montarea unor instalatii suplimentare de lifturi, schimbarea de destinatie a zonei de Penitenciar in zona de Birouri, refacerea integrala a acoperisului, reamenajarea curtilor interioare, precum si demolarea extinderilor ulterioare constructiei initiale, cu regim de inaltime P (Parter).
Totodata, este necesara realizarea tuturor masurilor de siguranta la incendiu, pentru intreg ansamblul, iar din punct de vedere energetic si al sustenabilitatii, se impune realizarea unui audit energetic, in urma caruia sa fie luate masuri de reducere a consumului de energie. In plus, este necesara restaurarea si conservarea componentelor artistice si readucerea cladirii la forma si volumetria initiale, recuperarea imaginii originale, avand in vedere faptul ca ansamblul a fost construit intre anii 1900-1902 si reprezinta o etapa deosebit de importanta a patrimoniului arhitectural istoric al orasului.
Pe langa aceste lucrari, tema de arhitectura propune constructii noi amplasate in curtile interioare 4 si 5. In curtea 3 sunt propuse panouri fotovoltaice, care se vor monta pe acoperisul copertinelor noi.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
noark
Ubitech
quadratum
siniat
concelex
viarom
Acvatot 2019
theda mar
strabag nivel 1
ness project
CDS
rigips
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
EDIT-Structural
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander