Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - ANPM: Acord de Mediu pentru drumul expres dintre Bacau si Piatra Neamt (51 km)
ANPM: Acord de Mediu pentru drumul expres dintre Bacau si Piatra Neamt (51 km)
Infrastructura Publicat de AG&F 25 Iun 2024 15:32
Reteaua de autostrazi din estul Romaniei va fi completata de un nou drum expres, cu o lungime de 51 de kilometri, care va face legatura intre municipiile Bacau si Piatra Neamt. Proiectul, care face parte din Master Planul General de Transport al Romaniei (MPGT) si va fi dezvoltat de Compania Nationala a Infrastructurii Rutiere SA, a primit, azi, Acord de Mediu, din partea Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, prin intermediul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului.
"Proiectul se incadreaza in prevederile Legii nr. 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice si private asupra mediului si a avut nevoie de Acordul ANPM, pentru ca se desfasoara pe teritoriile a 15 unitati administrativ-teritoriale aflate in doua judete: Bacau si Neamt. Punctul de inceput al drumului expres se afla la km 8 + 400 al autostrazii Bacau – Pascani si este proiectat pentru o viteza de 120 km/ ora, pe doua benzi de circulatie pe fiecare sens de mers. Pe langa partea carosabila propriu-zisa a drumului expres, proiectul include noduri rutiere, poduri, pasaje si viaducte, implicand lucrari de consolidare, hidrotehnice, pentru scurgerea apelor si lucrari de mediu, precum si amenajari de parcari, spatii de servicii  sau centru de intretinere si coordonare”, a detaliat Laurentiu Alexandru Pastinaru, Presedintele ANPM, care a semnat Acordul de Mediu in prezenta Ministrului Mediului, Mircea Fechet si a Vicepresedintelui ANPM, Eugen Ioan Cozma.
 
 
Traseul drumului expres tranziteaza localitatile Saucesti, Beresti-Bistrita, Itesti, Racova si Blagesti, din judetul Bacau, precum si unitatile administrativ-teritoriale Candesti, Costisa, Rediu, Borlesti, Podoleni, Zanesti, Roznov, Savinesti, Dumbrava Rosie si Piatra Neamt, din judetul Neamt. 
"Ma bucur ca putem anunta un nou proiect de amploare, care va dezvolta infrastructura rutiera din zona Moldovei, unde este atat de mare nevoie de drumuri, atat pentru transportatori, cat si pentru localnici sau pentru cei care doar tranziteaza zona, catre destinatii turistice. Acordul de mediu semnat, azi, la sediul ANPM este nu doar o garantie a faptului ca proiectul va intra in faza de constructie, cat de curand, ci si o asigurare ca ariile naturale de interes comunitar, prin vecinatatea carora va fi desfasurat acest proiect si care gazduiesc numeroase specii de fauna, care se deplaseaza si tranziteaza zona de influenta a proiectului nu vor avea de suferit din cauza lucrarilor”, a afirmat Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor.
Chiar daca nu intersecteaza situri Natura 2000, noul drum expres va trece prin vecinatatea urmatoarelor arii de interes comunitar:
  • Piatra Soimului – Scorteni – Garleni;
  • Lacurile de acumulare Buhusi – Bacau – Beresti;
  • Muntii Gosman;
  • Dealurile Podoleni;
  • Lunca Siretului Mijlociu;
  • Siretul Mijlociu;
  • Lacurile Vaduri si Pangarati;
  • Padurea si Lacul Margineni.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
SSAB
CDS
Acvatot 2019
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
SIGM
siniat
MAKITA
viarom
Arduro
noark
konsent
Ubitech
leviatan
ness project
quadratum
concelex
strabag nivel 1
EDIT-Structural
BogArt
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander