Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Legatura intre Marea Neagra si Marea Baltica, prin doua proiecte de infrastructura
Legatura intre Marea Neagra si Marea Baltica, prin doua proiecte de infrastructura
Infrastructura Publicat de AG&F 12 Apr 2024 09:26
Presedintele Klaus Iohannis a sustinut, joi, la reuniunea Initiativei celor Trei Mari, care a avut loc la Vilnius, proiectele de conectare a intregului Flanc estic atat pe drum, cat si pe cale ferata, legand Marea Neagra de Baltica, informeaza Agerpres.
"Tocmai am incheiat principala sesiune a intalnirii Initiativei celor Trei Mari. A fost o sesiune destul de lunga, foarte substantiala. Am discutat teme importante. (...) Temele importante la aceasta Initiativa a celor Trei Mari au fost gandite pentru a imbunatati infrastructura de legatura pe axa Nord - Sud in partea noastra a Europei, infrastructura de legatura insemnand drum, cale ferata, dar inseamna si conectivitate pe gaz, pe electricitate, pe digital si asa mai departe", a afirmat Iohannis.
El a calificat drept "foarte bune" discutiile, precizand ca a reiterat importanta conectarii intregului Flanc estic.
"Este vorba de conectarea intregului Flanc estic atat pe drum, cat si pe cale ferata. Sunt doua proiecte care leaga Marea Neagra de Baltica si aceste doua proiecte pentru noi au o importanta deosebita", a transmis seful statului.
Presedintele a mentionat si forumul economic al Initiativei.
"Credem ca si de aici vom reusi sa avem o implicare crescuta a sectorului privat. Speram sa avem si parteneriate public-privat care duc toate lucrurile mai departe. In fiecare an, am incercat sa atragem noi membri, si imi face placere sa reamintesc ca, in septembrie, Summitul Initiativei a avut loc la Bucuresti, am gazduit acest format, si la Bucuresti am reusit sa obtinem acordul tuturor participantilor pentru ca Republica Moldova si Ucraina sa devina state participante asociate, un statut foarte aproape de statutul de membru, care, cu siguranta, ne pune in situatia sa avem proiecte comune mult mai bune", a spus presedintele Iohannis.
El s-a referit si la cel mai nou partener strategic al Initiativei, Japonia, adaugand ca indica faptul ca exista un interes global crescut pentru acest format de cooperare.
"Cand am avut prima data acest summit la Bucuresti, am reusit sa aducem ca parteneri strategici Statele Unite, Comisia Europeana si Germania, si acum, la aceasta editie, avem un nou partener strategic, este vorba de Japonia. Lucrurile merg bine si arata ca exista un interes global crescut pentru aceasta Initiativa, iar, pentru noi, care facem parte din Initiativa, se deschid noi si noi cai de colaborare cu spatii care poate nu sunt asa usor accesibile pentru unii dintre membrii Initiativei", a mai punctat presedintele Klaus Iohannis.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
noark
konsent
quadratum
EDIT-Structural
viarom
CONCEPT STRUCTURE
ness project
strabag nivel 1
MAKITA
Ubitech
CDS
siniat
Acvatot 2019
rigips
theda mar
leviatan
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander