Agenda Constructiilor
Luni, 03 August 2020
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Lucian Bode: Tineti santierele deschise pentru revitalizarea rapida a economiei
Lucian Bode: Tineti santierele deschise pentru revitalizarea rapida a economiei
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 26 Mar 2020 21:46
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, face apel la companiile de constructii si le cere sa tina santierele deschise, astfel incat economia sa se poata revitaliza cat mai repede dupa trecerea pandemiei de coronavirus.
 
"Va cer sa continuati lucrul pe santiere, dar cu asigurarea conditiilor de siguranta pentru sanatatea angajatilor vostri. Lucratorii vostri trebuie sa aiba toate materialele necesare pentru igiena lor, astfel incat totul sa se desfasoare cu respectarea tuturor normelor de protectie in vigoare", a transmis Lucian Bode constructorilor care au in derulare contracte cu Ministerul Transporturilor, si cu care a sustinut o videoconferinta astazi.
 
"Infrastructura si constructiile sunt domenii complementare pentru dezvoltarea sanatoasa a economiei noastre, care trebuie sa aiba o continuitate in aceasta perioada extrem de grea prin care trecem, nu numai noi ca tara, ci intreaga societate. Avem bani alocati pentru proiecte, prin bugetul pe anul 2020. Trebuie sa stiti ca daca munciti, va veti primii toti banii pe ceea ce trimiteti la decontare. Aici vreau sa va atrag foarte tare atentia, sa va platiti subcontractorii, furnizorii sau prestatorii de servicii. E vital ca aceste firme, care sunt romanesti, sa aiba continuitate, sa aiba siguranta ca isi vor primii la randul lor banii. V-ati asumat prin contracte, anumite termene de realizare a lucrarilor. Va rog sa va respectati termenele contractuale!", a mai spus ministrul Transporturilor.
 
Lucian Bode i-a mai asigurat pe constructori ca, la nivel ministerial, au fost luate masuri pentru pentru ca transportul si aprovizionarea cu materiale de constructii sa se faca cu regularitate. "Am rezolvat situatia transportului de marfa necesar si sectorului de constructii, astfel incat acesta sa se desfasoare, in continuare, cu celeritate. Am purtat discutii cu omologii mei din statele europene pentru crearea de culoare de tranzit pentru toate transporturile de marfuri care impacteaza inclusiv cu domeniul dumneavoastra de activitate", a precizat reprezentantul Guvernului.
 
Dialogul purtat de catre ministrul Lucian Bode cu constructorii din infrastructura rutiera si feroviara, a avut loc in cadrul videoconferintei desfasurate astazi, 26 martie 2020, si a avut ca rezultat mentinerea termenelor asumate prin contracte pe marile santiere de infrastructura ale tarii, in ciuda contextului actual determinat de criza generata de noul coronavirus COVID-19.
La conferinta au participat, alaturi de antreprenorii principalelor obiective de infrastructura rutiera si feroviara, reprezentanti din managementului CFR infrastructura, CNAIR si Metrorex.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulAUTODESKCOVID-19TeraSteelallbim
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
rigips
elmas 2017

Parteneri

hilti
HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
AHK 2018
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere