Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - PMB: Receptia Podului Basarab presupune costuri suplimentare de 26 milioane euro
PMB: Receptia Podului Basarab presupune costuri suplimentare de 26 milioane euro
Infrastructura Publicat de AG&F 13 Mai 2024 10:38
Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a declarat, vineri, ca vor fi necesare aproximativ 130 de milioane de lei in vederea aducerii Podului Basarab la standarde si realizarea receptiei, informeaza Agerpres.
In prezent, autoritatea locala poarta discutii cu constructorul, care ar putea suporta o parte din aceasta suma, in vederea evitarii unui litigiu, a precizat Nicusor Dan, in cadrul unei conferinte de presa.
"Avem discutii pentru Podul Basarab. Am facut o expertiza. Ca sa putem sa facem in sfarsit receptia, dupa mai bine de zece ani, costurile sunt de vreo 130 de milioane de lei. Avem discutii cu constructorul ca sa evitam un litigiu si pare ca ne indreptam catre o solutie, in care noi sa platim vreo 40 - 50 de milioane, ei sa plateasca restul si sa avem la standarde Podul Basarab si sa facem receptia, sa putem sa facem mai departe un contract de mentenanta. Dar, suma asta, pentru moment, nu prevede si acea banda rulanta (trotuarul rulant de la Gara de Nord - n.r.), care o sa mai ramana inchisa o perioada", a explicat el.
Potrivit primarului, trotuarul rulant de la Gara de Nord a fost inchis, pentru a evita eventuale vandalizari.
"Nu s-a facut receptie nici la Podul Basarab, nici la trotuarul rulant (de la Gara de Nord); nefacandu-se receptie, nu s-a facut nici mentenanta si a ramas in grija nimanui si e mai bine inchis decat sa fie vandalizat mai mult decat este stricat pana in momentul acesta", a precizat Nicusor Dan.
Edilul a subliniat ca receptionarea ar fi trebuit realizata in urma cu zece ani, astfel incat sa fie evitate discutii ulterioare privind cui revine responsabilitatea unor deteriorari.
"Podul Basarab trebuia receptionat in momentul in care s-a dat in folosinta, asa cum am facut noi cu Podul Doamna Ghica. Nu s-a intamplat, iar atunci procedura administrativa este sa faci o expertiza ca sa iti spuna ce mai este de facut la pod, astfel incat el sa fie in standarde si sa poti sa faci o receptie. Acum, discutia foarte lunga este: din toate lucrurile de care mai ai nevoie, de exemplu deteriorarea parapetului, ele vin din cauza ca nu le-a facut constructorul la timpul potrivit sau ca au trecut anii si oricum s-ar fi stricat? De aceea e bine sa faci receptia dupa ce ai terminat lucrarea si nu zece ani dupa", a transmis el.
Pasajul Basarab a fost deschis traficului in 2011, in urma unei investitii de aproximativ 150 de milioane de euro, fiind construit de asocierea FCC Construccion - Astaldi. Structura metalica a podului a fost executata si montata de compania Coifer Impex.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
CDS
MAKITA
EDIT-Structural
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
rigips
BogArt
concelex
leviatan
strabag nivel 1
quadratum
konsent
ness project
siniat
Acvatot 2019
noark
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
top 500
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander