Agenda Constructiilor
Luni, 26 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Romair, Complex Design si Cirrus vor superviza implementarea PODD in judetul Arad
Romair, Complex Design si Cirrus vor superviza implementarea PODD in judetul Arad
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 07 Apr 2023 10:21
Asocierea formata din companiile Romair Consulting (lider), Complex Design si Cirrus Project va superviza lucrarile din cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata ce va fi implementat de Compania de Apa Arad prin Programul Operational de Dezvoltare Durabila (PDD) 2021-2027. Valoarea contractului este de 48,67 milioane de lei (fara TVA). Cele trei companii selectat vor asigura asistenta tehnica pe intreaga perioada de derulare a proiectului regional, respectiv furnizarea de servicii specializate de proiectare, supervizare si management de proiect.
"Am repornit acest proiect foarte important pentru judetul nostru, un proiect pe care il estimez la aproximativ 300 milioane de euro. Primul pas il reprezinta actualizarea studiului de fezabilitate, deoarece de la vechiul studiu avem unele modificari. Urmeaza, cu ajutorul acestei firme, cu care s-a semnat contractul, sa se intocmeasca aplicatia si cererea de finantare, pentru a obtine banii pentru realizarea lucrarilor. Aceeasi firma o sa ne asiste atat la realizarea licitatiilor, cat si pe intregul parcurs al implementarii proiectului. Am convingerea ca, prin noul program de finantare, PODD, judetul Arad va reusi sa aduca in jur de 300 de milioane de euro. O parte din fonduri, peste 100 de milioane de euro sunt destinate municipiului Arad, pentru modernizarea sistemului de colectare si transport a apelor uzate din localitatile invecinate Aradului. Vom realiza un inel colector, care va ocoli municipiul si va transporta apele uzate la statia de epurare fara sa mai traverseze centrul Aradului", a declarat Iustin Cionca, presedinte Consiliul Judetean (CJ) Arad.
 
 
Compania de Apa si-a propus ca prima faza a contractului, cea care se refera la asistenta tehnica pentru actualizarea aplicatiei de finantare, sa primeasca finantare nerambursabila prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, urmand ca restul etapelor sa fie prinse pentru finantare in cadrul PODD, in ambele programe fiind vorba despre fonduri europene.
Durata totala a contractului semnat este de 98 de luni si acopera in intregime cele trei etape ale contractului: asistenta tehnica pentru actualizarea Aplicatiei de Finantare si elaborarea documentiilor de atribuire, asistenta tehnica pentru managementul proiectului si asistenta tehnica pentru supervizare, ce include atat perioada de executie a contractelor de lucrari, cat si perioada de garantie a acestora (perioada de notificare a defectelor).
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
concelex
CDS
strabag nivel 1
top 500
rigips
top 500
top 500
leviatan
quadratum
theda mar
Acvatot 2019
MAKITA
viarom
noark
Ubitech
FRONTALE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu