Agenda Constructiilor
Luni, 27 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - TERMOLINE investeste 16 milioane de euro in dezvoltarea productiei din Oradea
TERMOLINE investeste 16 milioane de euro in dezvoltarea productiei din Oradea
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 25 Iul 2022 14:16
Compania Termoline, specializata in executia de lucrari de instalatii sanitare, incalzire si aer conditionat, va investi 15,7 milioane de euro in dezvoltarea unui spatiu de productie in cadrul Parcului Industrial Eurobusiness III, din Oradea. Conform Agentiei de Dezvoltare Locala Oradea, care gestioneaza parcurile industriale locale, Termoline va ocupa un teren de 13.500 mp.
"Contractul privind investitia s-a semnat, pe 22 iulie 2022, de catre reprezentantii ADLO si administratorul societatii Termoline pentru realizarea unei unitati de productie in suprafata de aproximativ 3.600 mp. Valoarea investitiei initiala asumata este de 15,7 milioane de euro, urmand a crea 8 locuri de munca", au transmis reprezentantii ADLO.
Proiectul consta in cercetarea in vederea producerii si introducerii pe piata a unui sistem inovator de recuperare a energiei din apa uzata termic si structuri geoenergetice - cu colectoare geotermale si pompe de caldura hibride, conectat la un sistem de panouri fotovoltaice si SSHE (Sistem de Stocare Hibrida a Energiei), intregul sistem astfel format devenind aproape independent energetic. Cu acest sistem inovativ de recuperare a energiei se poate obtine energie termica din aceasta apa deversata, sub forma de agent termic, utilizat pentru incalzire la temperaturile solicitate de instalatiile de incalzire interioare.
Acest proiect impune dezvoltarea unor produse software atat pentru managementul pompelor de caldura hibride, pentru distributia de energie electrica in sistemul de stocare, BEMS (Building Energy Management System). Aceste produse vor fi implementate in productie, contribuind la standardul de cladire definit de companie "smartGreen", care imbina partea de energie regenerabila cu conceptul de sistem inteligent de cladire. Produsul inovativ propus in proiect este scalabil, de la o cladire "smartGreen" la un cartier, ajungand la nivel de city-scale.
"Scalarea porneste de la faptul ca imobilele multienergetice sunt sisteme in care electricitatea, caldura, racirea, combustibilii, transportul interactioneaza in mod optim intre ele la diferite niveluri pentru a creste performanta tehnica, economica si de mediu fata de sistemele energetice clasice. Intr-o cladire, energia electrica, retelele de incalzire/ racire, interactioneaza prin intermediul diferitelor tehnologii, cum ar fi PV, pompele de caldura, vehiculele electrice, care pot fi coordonate in mod optim in diverse scopuri. Scalabilitatea presupune ca imobilele pot interactiona si la nivel de cartier, de exemplu, in cadrul unor sisteme energetice de cartier tipice pentru a furniza servicii de flexibilitate utile diverselor retele energetice, sporind in acelasi timp propriile venituri. In acest sens, conceptul de cladire multienergetica este intrinsec legat de cel de cladire inteligenta. In acest fel contribuie la componenta de eficienta energetica in cadrul definit de smart city", spun specialistii Termoline.
Proiectul se va realiza din fonduri nerambursabile, fiind depus si aprobat pe Axa ADR NV "Sprijin la nivelul regiunii de dezvoltare Nord-Vest pentru pregatirea de proiecte finantate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniul specializare inteligenta".
Termoline a finalizat, in anul 2015, Centrul de Cercetare Energie Regenerabila, investitie in valoare de un milion de euro, o cladire "smartGreen" care se apropie de constuctiile pasive, unde incalzirea si racirea se realizeaza cu pompe de caldura Dimplex geotermale si sistem TABS Uponor (Thermally Activated Building Structures). Cladirea are implementati peste 120 de senzori ( inclusiv in sondele geotermale la 110 m). Termoline a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri de 37,24 milioane de lei si un profit net de 1,76 milioane de lei, avand 37 de angajati. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machinehiltiVideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
BALTIC
Ubitech
viarom
leviatan
CDS
rigips
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
CELCO 2020
FRONTALE
BMI_Icopal
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023