Agenda Constructiilor
Joi, 19 Septembrie 2019
 
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - SAINT-GOBAIN RIGIPS: Cererea de placi din gips-carton este in crestere
SAINT-GOBAIN RIGIPS: Cererea de placi din gips-carton este in crestere
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 25 Feb 2019 07:35
In contextul cerintelor tot mai stringente referitoare la siguranta si confortul ocupantilor si al utilizatorilor tuturor tipurilor de cladiri, piata imobiliara din Romania este caracterizata de o continua efervescenta. Cererea de materiale de constructii, indiferent de segment, s-a inscris in 2018 pe un trend favorabil, care se va mentine si in perioada urmatoare. Avand in vedere stocul rezidential de unitati locative care are in componenta peste 70% locuinte construite cu mai bine de 25 de ani in urma, acestea necesita reparatii, consolidari si mai ales amenajari interioare pentru a corespunde cerintelor cotidiene. In acest context, evolutia pozitiva a pietei de gips-carton din ultima perioada a fost influentata si de atentia tot mai mare pe care dezvoltatorii, constructorii si beneficiarii o acorda crearii unor spatii sigure, confortabile si durabile cu ajutorul produselor si solutiilor inovatoare care contribuie la obtinerea diferitelor cerinte constructive: durabilitate, confort termic, acustic, protectie la umiditate, rezistenta la foc, imbunatatirea calitatii aerului interior.
 
In 2018, conform estimarilor lui Ovidiu Pascutiu, directorul general al grupului Saint-Gobain in Romania, piata de placi din gips-carton a crescut cu peste 5%. La aceasta evolutie pozitiva a volumelor, se adauga ponderea mai ridicata a sistemelor si solutiilor care au in alcatuire placi din gips-carton sau placi speciale pe baza de gips sau ciment, ce ofera beneficii suplimentare: protectie la foc, rezistenta la umiditate, rezistenta la impact etc.
Piata de plafoane demontabile s-a inscris, de asemenea, pe un trend pozitiv, insa mai accelerat. Aceasta crestere s-a datorat investitiilor din segmentul non-rezidential: peste 350.000 mp de spatii de birouri clasele A si B, la care s-au adaugat conversia spatiilor neperformante din mall-uri, cresterea investitiilor din mediul privat in domeniul sanatatii, precum si noile hoteluri afiliate lanturilor internationale.
"Pe piata placilor din gips-carton cererile ...

Continutul stirii este acesibil numai abonatilor Agenda Constructiilor & Fereastra
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Licente bimACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 145 (Septembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere