Agenda Constructiilor
Luni, 25 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - swisspor Romania: Crestere de vanzari de 63% in primele 6 luni, la 87 milioane lei
swisspor Romania: Crestere de vanzari de 63% in primele 6 luni, la 87 milioane lei
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 15 Nov 2022 06:20
Piata materialelor de izolatii termice, evaluata la un volum de aproximativ 5,5 milioane mp, a inregistrat o crestere de circa 8% in primul semestru al acestui an, potrivit datelor swisspor Romania, producator de polistiren expandat cu o gama variata de produse si sisteme de termoizolatii. Dinamica vanzarilor se va atenua pana la finalul anului, conducerea companiei estimand un plus de 6% la nivelul intregului an in curs, dupa o evolutie anuala de 4% inregistrata in 2021.
"Pentru anul 2023 preconizam o stagnare a cresterii pietei materialelor de izolatii pe fondul majorarii preturilor la materii prime, energie si combustibili", a declarat Ciprian Sildan, Product Manager al swisspor Romania.
In acest context, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 63% in primele opt luni ale acestui an, raportat la perioada corespunzatoare din 2021, ajungand la 87 milioane de lei.
"Cele mai bine vandute produse swisspor din acest an sunt cele destinate termoizolarii exterioare a fatadelor. Produsele si sistemele swisspor sunt livrate in cadrul programelor de reabilitare termica din Bucuresti, precum si in diferite proiecte rezidentiale din Capitala (Cosmopolis, Greenfield Residence, proiectele dezvoltate de One United Properties), dar si in alte mari orase ale tarii, precum Cluj-Napoca (Grand Hill, Columna Residence), Timisoara (City of Mara), Baia Mare (Revolution Residence), Arad (Ared City)", a precizat product managerul swisspor Romania.
Cele mai noi produse incluse in portofoliul companiei sunt sistemele swisspor EPS 80 LAMBDA R10 si swisspor EPS 100 LAMBDARoof R10, placi termoizolante din polistiren expandat grafitat cu continut de material reciclat, produse certificate UNI EN ISO 14021. Lansat recent este si adezivul swisspor PREMIUM WHITE ADH, utilizat pentru realizarea sistemelor compozite de izolare termica exterioara ETICS, pe baza de polistiren expandat.
 
 
Latenta in aplicarea cerintelor nZEB si preturile in crestere impiedica cresterea pietei la realul potential
Potrivit reprezentantului swisspor Romania, atat in sectorul public, cat si in cel privat, exista o latenta a autoritatilor in aplicarea prevederilor legale referitoare la standardul nZEB. "Costurile initiale pentru cladiri cu consum de energie aproape de zero (nZEB) sunt sensibil mai mari decat cele pentru realizarea de cladiri conform practicilor actuale. Aceasta situatie, coroborata cu majorarile de preturi la materialele utilizate in cadrul cladirilor, duce la nerespectarea standardului nZEB de catre majoritatea celor implicati in piata constructiilor", a explicat Ciprian Sildan.
Provocarile legate de inflatie au afectat negativ si activitatea companiei swisspor Romania. Potrivit managerului, pretul de achizitie a materiei prime aproape s-a dublat in intervalul ianuarie 2021 - ianuarie 2022 (+99,7%), cresterea calculata pentru intervalul iunie 2021 - iunie 2022 fiind de +38,2%, o parte a acestor majorari fiind transferata in preturile produselor.
"Cresterea pretului de vanzare a dus la diminuarea temporara a cererii, iar firmele de constructii nu au mai putut continua executarea obligatiilor contractuale cu finantare publica (acestea fiind de regula incheiate la pret ferm), ceea ce a dus la sistarea unor lucrari. In ultimele luni din 2022, preturile vor urma un trend crescator, iar in 2023 s-ar putea inregistra o stabilizare a acestora, dar depinde foarte mult de evolutia cererii, a investitiilor publice, precum si a politicilor fiscale care vor fi implementate in viitor", estimeaza Ciprian Sildan.
***
swisspor Romania face parte din grupul elvetian swisspor, cu o experienta de peste 5 decenii in domeniul izolatiilor si 17 fabrici in Europa. Compania este activa de 24 de ani pe piata din Romania, unde are doua fabrici, swisspor Ploiesti si Isopor Cluj. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineALLBIMALLBIMhiltiVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
grundfos
viarom
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
BALTIC
Ubitech
CDS
noark
MAKITA
leviatan
strabag nivel 1
FRONTALE
Acvatot 2019
rigips
theda mar

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
BA 2023
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica