Agenda Constructiilor
Sambata, 19 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - BOG’ART, UTI si KESZ contesta licitatia pentru construirea Aeroportului din Brasov
BOG’ART, UTI si KESZ contesta licitatia pentru construirea Aeroportului din Brasov
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 28 Mai 2019 16:42
Procedura de achizitie publica prin licitatie deschisa pentru realizarea obiectivului „Aeroportul International Brasov-Ghimbav Etapa a III-a – Proiectare si Executie Lucrari de Constructii si Instalatii Obiectul Terminal de Pasageri”, la care au participat patru ofertanti, finalizata in data 13 mai prin declararea castigatoare a firmei Constructii SA Sibiu, a fost contestata. In data de 23 mai, la expirarea termenului legal de contestatii, Asocierea BOG’ART SRL - SC UTI Grup SA - SC UTI Facility Management SA, clasata pe locul doi, a transmis o contestatie la sediul Consiliului Judetean Brasov si la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC). In document se precizeaza faptul ca firma a depus la CNSC cautiunea prevazuta de lege privind remediile si caile de atac in materie de atribuire a contractelor de achizitie publica, in valoare de 220.000 lei.
Potrivit informatiilor disponibile pe site-ul CNSC, o zi mai tarziu a fost depusa o contestatie si din partea ocupantei locului al treilea, firma KESZ Constructii Romania SRL din Cluj-Napoca, aceasta contestatie nefiind primita si la Consiliul Judetean. „Este regretabil faptul ca aceste contestatii ne tin pe loc in demersurile de realizare a Terminalului de pasageri, in conditiile in care intreaga procedura de achizitie a fost monitorizata si verificata de ANAP, iar castigatorul a fost desemnat in urma analizei ofertei financiare, respectiv ofertarea la pretul cel mai scazut.
In aceasta situatie, ultimul cuvant il vor avea forurile competente in solutionarea contestatiilor. Noi speram ca blocajul nu va dura foarte mult si vom putea sa incepem cat se poate de repede lucrarile de proiectare si construire a Terminalului”, a spus presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian-Ioan Vestea. Comisia de licitatie din cadrul CJ Brasov a pregatit toate documentele care compun dosarul achizitiei spre a fi transmise la CNSC. Conform normativelor in vigoare, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor are la dispozitie 15 de zile de la primirea documentatiei pentru analiza acesteia, termen care poate fi prelungit in cazuri temeinic justificate.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ghid_proiectareACADLicente bim

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere