Agenda Constructiilor
Joi, 17 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - KINGFISHER (Brico Depot): Locuintele spatioase, cele mai apreciate de beneficiari
KINGFISHER (Brico Depot): Locuintele spatioase, cele mai apreciate de beneficiari
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 04 Iun 2019 14:52
Casele noastre contribuie cel mai mult la fericirea si bunastarea noastra generala, potrivit unui studiu realizat de Kingfisher, companie internationala de imbunatatire a locuintei care detine Brico Depôt, si de Institutul de Cercetare a Fericirii, un grup independent de experti care studiaza de ce unele tari au un grad de fericire mai ridicat decat altele.
Raportul GoodHome a constatat ca 73% dintre oamenii care sunt multumiti de locuinta lor sunt fericiti si in viata. De fapt, locuintele sunt responsabile pentru 15% din gradul nostru general de fericire, fiind la fel de importante ca starea generala de sanatate si conditia fizica (14%) si semnificativ mai importante decat veniturile (6%) sau locul de munca (3%). 28% dintre romani afirma ca nu sunt multumiti de locuinta lor.
Cercetatorii au intervievat 13.000 de persoane din toata Europa, precum si experti internationali in psihologie si stiinte sociale, urbanism si arhitectura, pentru a intelege legatura dintre locuinte si fericire. In ciuda a ceea ce am putea crede, fericirea nu este legata de posesie, de numarul de persoane cu care impartim locuinta sau de faptul ca traim in orase sau la tara.
Cinci nevoi emotionale determina cat de fericiti ne simtim acasa
Studiul a constatat ca, indiferent de locul in care traim, casele noastre activeaza cinci nevoi emotionale - mandria, identitatea, confortul, siguranta si controlul - iar lipsa acestor elemente, in asociere cu locuinta, are un efect negativ asupra bunastarii noastre. Mandria - care este legata de timpul si energia investite pentru a transforma un spatiu intr-un camin - are cel mai mare impact si conteaza in proportie de 44% cand vine vorba de fericirea resimtita acasa, totusi, 30% dintre romani spun ca simt ca acest lucru nu depinde de noi.
Ne dorim senzatia de spatiu, insa o locuinta mai mare nu este neaparat o locuinta mai buna
Cu totii dorim o locuinta pe care sa o consideram spatioasa si un spatiu in aer liber, daca il putem obtine. Dar acest lucru nu inseamna ca vom fi mai fericiti intr-o locuinta mai mare. Studiul arata ca senzatia de spatiu este de trei ori mai importanta decat suprafata efectiva a locuintei, numarul de camere sau numarul de persoane cu care locuim. 33% dintre romani afirma ca nu cred ca locuinta lor este spatioasa, indiferent de suprafata sa efectiva.
Vrem sa ne simtim stapani pe situatie, insa nu este nevoie sa detinem o locuinta in proprietate pentru a realiza acest lucru
Desi multi dintre noi aspira sa aiba locuinte cu o valoare mai mare, raportul arata ca, indiferent daca suntem proprietari sau stam in chirie, acest lucru are un impact redus asupra fericirii noastre. Raportul a constatat ca sentimentul de control este cheia pentru a te simti fericit acasa, insa acesta se rezuma adesea la puterea de a face schimbari. A avea o locuinta care poate fi adaptata la diferite etape din viata noastra este de sapte ori mai important decat daca stam in chirie sau suntem proprietari.
Raportul este publicat in contextul in care Kingfisher a lansat GoodHome, un nou brand international de imbunatatire a locuintei, conceput pentru ca imbunatatirea locuintei sa devina accesibila tuturor. GoodHome ofera produse si solutii noi axate in primul rand pe design, de inalta calitate si la preturi avantajoase, cu scopul de a-i ajuta pe oameni sa aiba o locuinta in care sa se simta bine. In Romania, brandul GoodHome este disponibil exclusiv in magazinele Brico Depôt.
Meik Wiking, CEO al Institutului de Cercetare a Fericirii si autor al uneia dintre cel mai bine vandute carti, Mica Enciclopedie Hygge, a declarat: „Studiul nostru indica faptul ca, deseori, cautam fericirea in locurile nepotrivite. Uneori, ceea ce credem ca ne face fericiti si ce ne face de fapt fericiti nu este acelasi lucru. Raportul se bazeaza pe convingerea ca locuintele noastre ne contureaza viata. Casele noastre sunt locul unde gasim confortul si siguranta. Locul unde lasam garda jos si ne deconectam alaturi de cei dragi. Intr-o lume care necesita din ce in ce mai mult atentia noastra, casele noastre sunt locul in care ne putem retrage si cauta refugiu.”
Véronique Laury, CEO Kingfisher, a declarat: „Sunt convinsa ca a avea o casa buna este unul dintre lucrurile care te fac fericit. E unul dintre motivele pentru care lucrez in industria de imbunatatire a locuintei de 16 ani. Dar si motivul pentru care obiectivul Kingfisher este ca imbunatatirea locuintei sa devina accesibila tuturor. Deoarece credem ca toata lumea ar trebui sa aiba o casa in care sa se simta bine.”
Alte constatari ale studiului
72% dintre romani afirma ca sunt fericiti in locuinta lor. Romania este pe locul sapte din 10 tari europene dupa gradul mediu de fericire datorat locuintei. De asemenea, studiul a constatat ca fericirea resimtita acasa creste odata cu varsta, in special dupa 50 de ani.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADLicente bimghid_proiectare

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere