Agenda Constructiilor
Luni, 23 Iulie 2018
SAMSUNG 360
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ROMELECTRO castiga proiecte in valoare de 14 milioane euro
ROMELECTRO castiga proiecte in valoare de 14 milioane euro
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 13 Apr 2018 07:10
Romelectro, in calitate de antreprenor general, a castigat recent licitatiile organizate de catre CNTEE Transelectrica SA pentru modernizarea a trei statii electrice de transformare: Focsani Vest, Roman Nord si Bacau Sud, informeaza un comunicat al antreprenorului. Valoarea totala a acestor lucrari este de aproximativ 14 milioane de euro.
„Ne bucuram ca, pe langa licitatii pe piete externe, reusim sa castigam si licitatii organizate de companiile nationale. Acestea consolideaza pozitia grupului Romelectro in calitate de cel mai important contractor general de proiecte energetice din Romania. Constatam cu satisfactie si ca au inceput sa apara proiecte energetice de dimensiuni mai mari in tara noastra, in care dorim sa ne implicam cu specialistii nostri, pentru ca au o vasta expertiza in domeniul energetic, de la proiectare la implementarea «la cheie» a acestora”, a declarat Cristian Secosan, director general al Romelectro.
Potrivit comunicatului, proiectul statiei Focsani Vest consta in modernizarea statiei de 220 kV (care va mai functiona, o perioada, la aceasta tensiune), prin echiparea acesteia cu instalatii noi, pentru trecerea la nivelul superior de tensiune, de 400 kV. Noua statie de 400 kV va functiona intr-o schema dezvoltata, prin racordarea la viitoarea linie de 400 kV dublu circuit Gutinas - Smardan si prin instalarea celei de-a doua unitati de transformare 400/110 kV pentru injectie de putere in reteaua de 110 kV. De asemenea, in cadrul acestui contract, va fi modernizata si statia de 110 kV, prin inlocuirea instalatiilor, a echipamentelor si a sistemelor, cu mentinerea schemei de functionare curente.
A doua licitatie castigata are ca obiect modernizarea instalatiilor de 110 kV din doua statii situate in partea de est a inelului de 400 kV al Sistemului Energetic National: statia electrica de transformare Bacau Sud 400/110 kV si statia electrica de transformare Roman Nord 400/110 kV.
Toate lucrarile necesare pentru realizarea acestor proiecte se vor efectua fara afectarea de lunga durata a circuitelor si instalatiilor existente, pe baza unui program de esalonare a executiei lucrarilor, cu asigurarea mentinerii gradului de siguranta in alimentarea consumatorilor din reteaua de distributie, dupa cum promit oficialii Romelectro.
In urma acestor lucrari de modernizare si retehnologizare, statiile Focsani Vest, Bacau Sud si Roman Nord vor contribui la cresterea securitatii Sistemului Electroenergetic National, la intarirea retelei energetice de transport intre Dobrogea si zona Moldovei (regiunea de est a tarii fiind una deficitara din punct de vedere al producerii de energie electrica, principalele surse fiind amplasate in sudul si sud-estul tarii) si, in consecinta, vor contribui la alimentarea in siguranta a consumatorilor si la cresterea calitatii energiei electrice livrate.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Romeps

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 135 (Iunie-Iulie 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
hospice 2%
EURO-Constructii 2019
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023