Agenda Constructiilor
Sambata, 06 Iunie 2020
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - Comisia Europeana va propune o schema privind reducerea programului de munca
Comisia Europeana va propune o schema privind reducerea programului de munca Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Elena Icleanu 01 Apr 2020 18:08
Comisia Europeana va propune o schema privind reducerea programului de lucru, cu scopul de a-i ajuta pe oameni sa-si pastreze locurile de munca în perioada pandemiei de coronavirus, în contextul în care economiile celor 27 de state membre sunt puternic afectate.
"Companiile platesc salariile angajatilor chiar daca, în acest moment, nu încaseaza bani. Europa vine acum în sprijinul lor cu o noua initiativa. Programul este gandit sa ajute Italia, Spania si alte state care au fost grav afectate", a declarat Ursula von der Leyen, presedinta Comisiei Europene.
Anuntul a fost facut miercuri printr-un mesaj video care nu a oferit, însa, detalii legate de program si nici modul în care va fi finantat, precizand doar ca va oferi garantii statelor membre.
Schema este conceputa dupa programul "Kurzarbeit", care functioneaza în Germania si în conformitate cu care Guvernul de la Berlin plateste o parte din salariul unui angajat astfel încat companiile sa nu elimine locuri de munca în perioadele în care economia încetineste. Conform programului de munca redusa, sau "Kurzarbeit", introdus pentru prima data în perioada crizei financiare din 2008, companiile pot solicita ajutoare de la stat pentru a acoperi costurile care apar din pastrarea angajatilor care lucreaza un program mai scurt, transmite Agerpres.
 
C4E FORUMACADCOVID-19TeraSteelbluebeam
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere