Agenda Constructiilor
Miercuri, 12 Mai 2021
 
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - Holcim Romania: Domeniile tehnice au atras tot mai multi experti de gen feminin
Holcim Romania: Domeniile tehnice au atras tot mai multi experti de gen feminin Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 20 Apr 2021 11:42
Holcim Romania, cel mai mare producator de materiale de constructii de pe piata locala, impreuna cu partenerii din cadrul organizatiei non-guvernamentale Scoala de Valori, lanseaza proiectul “Profesii bine cimentate”. Initiativa, ce promoveaza diversitatea de gen si respectiv incluziunea femeilor in mediile tehnice, da posibilitatea tinerelor studente sa descopere industria cimentului, interactionand cu profesionisti din domeniu.
Proiectul “Profesii bine cimentate”, care se va desfasura in perioada aprilie - octombrie 2021, vizeaza participarea a 90 de studente de la facultati de profil tehnic, cu specializari precum: Chimie si Inginerie Chimica, Inginerie Mecanica, Electronica si Automatizari, Inginerie Miniera si Geologie din Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Oradea, Brasov, Petrosani si Campulung.
“In ultimii ani, domeniile tehnice au atras tot mai multi experti de gen feminin, atat in pozitii de executie, cat si in roluri de management, in special datorita impactului pe care il au in dezvoltarea societatii. Prin intermediul acestui proiect, incurajam diversitatea de gen, oferind posibilitatea tinerelor talentate sa descopere si chiar sa construiasca cariere de succes in industrii tehnice, precum cea a productiei de ciment, in care activam noi”, a declarat Alina Cristea (foto), Manager CSR si Proiecte Educationale in cadrul Grupului Holcim Romania.
Pe durata proiectului, participantele vor beneficia de:
- 4 webinarii online sustinute de femei de succes din industria cimentului, care vor vorbi despre rolul si importanta diversitatii de gen in acest domeniu;
- 5 ateliere de dezvoltare personala, care vor aborda teme precum: intraprenoriat, inteligenta emotionala, branding personal, comunicare si creativitate;
- 5 ateliere de dezvoltare profesionala, cu sesiuni tehnice pe specializari precum mecanica, chimie sau automatizari si studii de caz aplicate. Acestea vor fi organizate cu sprijinul specialistilor din cadrul Grupului Holcim Romania.
„In ciuda valorii clare de a avea o forta de munca diversa, femeile continua sa fie sub-reprezentate in functii de conducere sau pe anumite roluri cheie in organizatii din toate industriile din Romania. Pentru a depasi aceste obstacole, am creat <<Profesii bine Cimentate>>, un program de dezvoltare pentru femei, care include o combinatie de mentorat, ateliere soft si hard skills, precum si oportunitati de formare on-the-job. Prin acesta, ne-am propus sa cream o tendinta si sa ajutam organizatiile sa inceapa sa isi echilibreze structurile de personal cu o mai mare diversitate. Aceasta investitie in crearea unei culturi in care mai multe femei sa ocupe roluri de lider credem ca va duce la performante mai bune in economia romaneasca”, a adaugat Silvia Bogdan, presedinte Scoala de Valori.
La finalul proiectului, 10 dintre participante vor avea posibilitatea de a lua parte la un program de mentorat si internship, timp de 3 luni, la fabricile de ciment Holcim din Alesd si Campulung.
Pentru mai multe detalii despre proiect, puteti accesa acest link.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESKTERAPLASTgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
hilti
rigips
cv water 2021
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere