Agenda Constructiilor
Vineri, 08 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - HOLCIM va pregati in constructii si angaja 20 de tineri, prin Scoala Tehnica
HOLCIM va pregati in constructii si angaja 20 de tineri, prin Scoala Tehnica Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de AG&F 06 Oct 2021 14:37
Holcim incepe cursurile Scolii Tehnice de la Alesd. Programul, care se va desfasura pe o perioada de 2 ani, urmareste formarea de noi specialisti in industria constructiilor. 20 de tineri absolventi de liceu vor avea posibilitatea, dupa finalizarea studiilor, sa se angajeze in grupul Holcim Romania.
Scoala Tehnica Holcim este un program gratuit pentru tinerii cu varste intre 18-25 de ani, desfasurat in parteneriat cu Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Alesd si are o programa recunoscuta de catre Ministerele Muncii si al Educatiei. Pe langa baza teoretica solida pe care o vor obtine, tinerii vor avea parte de o serie variata de sesiuni practice, care sunt asigurate de specialistii in industria constructiilor din cadrul Holcim si Somaco. La finalul celor 2 ani de scolarizare, absolventii vor deveni tehnicieni in industria cimentului.
„Scoala Tehnica este pentru noi un proiect de suflet, deoarece reprezinta unul dintre modurile prin care Holcim se implica direct in educatia tinerilor si pregatirea profesionistilor de maine din industrie”, a declarat Florina Rusneac, Manager Resurse Umane, Holcim Alesd si Turda.
Compania a anuntat demararea acestui proiect in luna mai a.c., pornind un amplu proces de atragere a absolventilor de licee tehnice in program. Procesul a fost unul complex, ce a presupus o serie de actiuni pe mai multe planuri, directionate atat catre elevi, cat si catre parinti si cadre didactice.
„In conditiile in care majoritatea absolventilor de liceu se indreapta catre facultati sau isi doresc sa plece in strainatate, a fost cu adevarat o provocare sa gasim tineri interesati de domenii tehnice. Insa, ceea ce am reusit sa facem a fost sa le punem in perspectiva beneficiul major al unui astfel de program, anume ca le va asigura o trecere mai lina in campul muncii si ca vor avea un loc de munca asigurat. Consideram ca este foarte important ca mediul privat, indiferent de industrie, sa se implice activ in formarea urmatoarelor generatii, daca ne dorim profesionisti cu adevarat pregatiti, mai ales intr-un sector atat de dinamic precum cel al constructiilor” a adaugat Florina Rusneac.
Tinerii care incep cursurile Scolii Tehnice Holcim vor studia: tehnologia de fabricare a cimentului, mentenanta mecanica, preventiva, electrica, calitate, tehnologia prefabricatelor, sanatate si securitate in munca, protectia mediului. Ei vor avea parte si de ore de teorie pentru materii precum: matematica, fizica, chimie, engleza, desen tehnic, IT.
„Deschiderea Scolii Tehnice Holcim din Alesd reprezinta o investitie importanta pentru viitor si un exemplu minunat de proiect public-privat in educatie care serveste drept model pentru multe alte industrii din tara. Nu in ultimul rand, acest proiect reprezinta o garantie a unui viitor de succes pentru industria constructiilor. Cu oameni bine pregatiti, contribuim la un viitor de succes”, a declarat Excelenta Sa, ambasadorul Confederatiei Elvetiene in Romania, domnul Arthur Mattli, prezent la evenimentul de deschidere.
Pe tot parcursul celor 2 ani de studii, toate cheltuielile vor fi suportate de catre Grupul Holcim Romania (mese, cazare, transport, toate materialele necesare studiului). De asemenea, se vor acorda si burse de merit, in functie de performantele individuale.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
viarom
strabag nivel 1
leviatan
Ubitech
FRONTALE
grundfos
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
rigips
CDS
BALTIC
theda mar
Acvatot 2019
noark

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
BA 2023
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu