Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - Impozitele pe munca nu pot fi reduse fara o reechilibrare a balantei demografice
Impozitele pe munca nu pot fi reduse fara o reechilibrare a balantei demografice Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de AG&F 18 Aug 2023 12:55
Ministrul Finantelor Publice, Marcel Bolos, apreciaza ca reducerea impozitelor pe munca poate avea loc doar in conditii de sustenabilitate financiara si de reechilibrare a balantei demografice a Romaniei prin programe nationale de creare de locuri de munca, mentionand ca deficitele la bugetul national sunt „foarte mari” in momentul de fata, relateaza Agerpres. „Domnul prim-ministru a spus ca isi doreste acest obiectiv, ca lucru pe care ni-l dorim cu totii, dar trebuie sa fim de asemenea foarte constienti ca avem un declin demografic astazi, care face ca numarul celor care intra ca platitori in sistem sa difere foarte mult de numarul celor care sunt beneficiari astazi in sistem. Avem 5,4 milioane de beneficiari in sistemul de pensii si avem platitori undeva la 3,5 milioane. Practic, cele doua cifre spun mare lucru si acest deziderat, dupa ce vom trece de pasul acesta pe care il avem cu partea de sustenabilitate financiara a Romaniei poate fi dus la bun sfarsit daca avem programe nationale de creare de locuri de munca, pentru a reechilibra balanta demografica a Romaniei. In caz contrar, se genereaza deficite foarte mari. Nu ati vrea sa stiti cat sunt ele astazi, la momentul la care discutam”, a declarat Bolos in cadrul unei conferinte de presa sustinute, joi, in orasul Beclean din judetul Bistrita-Nasaud.
Ministrul a vorbit si despre eliminarea scutirilor la sanatate pentru anumite categorii de personal, spunand ca s-a ajuns ca 1,2 milioane de angajati sa nu mai achite contributia la sistemul medical si astfel sa se creeze un deficit "enorm". „Nu este normal sa ai 1,2 milioane de angajati care astazi nu platesc contributia la asigurarile sociale de sanatate si statul roman sa inregistreze deficite enorme la acest buget - nu va spun cat este deficitul, ca nu vreau sa fiu o sperietoare astazi, dar va spun problema de principiu, ca aceste facilitati cumulate au dus la aceste efecte”, a afirmat Marcel Bolos.
 
VideoConfAC-iulALLBIMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
rigips
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
viarom
Ubitech
Acvatot 2019
leviatan
leviatan
CDS
theda mar
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
grundfos
BALTIC
noark

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
BA 2023
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu