Agenda Constructiilor
Luni, 02 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - CEMACON investeste 12 milioane euro intr-o noua fabrica de elemente ceramice
CEMACON investeste 12 milioane euro intr-o noua fabrica de elemente ceramice
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 02 Feb 2022 11:56
Producatorul de materiale de constructii Cemacon a anuntat ca va investi 12 milioane de euro in constructia unei fabrici de invelis ceramic si elemente de placare pentru fatade, in judetul Salaj. Investitia reprezinta o etapa importanta in derularea proiectului "Investing in a new ecofriendly ceramic coating production line", co-finantat in cadrul Mecanismului Financiar SEE 2014-2021, incheiat cu operatorul de program Innovation Norway, organizatie norvegiana cu peste 20 ani de experienta in proiecte internationale pentru dezvoltarea de bune practici in domeniul eco‐business.
"Odata cu semnarea contractului de furnizare a echipamentelor aferente liniei de productie cu SACMI IMOLA SC, liderul global in domeniul echipamentelor si instalatiilor utilizate in industria materialelor de constructii din ceramica arsa, avem certitudinea ca vom implementa in premiera in Romania o tehnologie sofisticata, inteligenta, care va genera simultan calitate la cel mai inalt nivel si eficienta energetica sporita", a declarat Daniel Sologon, presedintele Consiliului de Administratie al Cemacon SA.
Potrivit datelor companiei, echipamentele achizitionate reprezinta varful de gama din industrie la acest moment si se remarca prin fiabilitate si versatilitate, linia de productie fiind echipata sa produca atat invelis ceramic, cat si elemente de placare pentru fatade.
"Investitia, care va depasi 12 milioane de euro, se incadreaza in promisiunea noastra de a produce inovatie, de a demonstra ca suntem deschizatori de drumuri pe piata romaneasca si suntem convinsi ca va fi o surpriza placuta pentru toti cei care isi doresc mai mult stil sau personalitate de la locuintele lor. De asemenea, este important de mentionat faptul ca va fi un proces de productie prietenos cu mediul, vorbim de ecologizare continua si de transformarea activitatilor pe principiile productiei Lean. Strategia noastra de dezvoltare pe termen lung este orientata spre protectia mediului in productie si eficienta energetica in utilizare", a precizat reprezentantul Cemacon SA.
In prezent, compania detine doua fabrici de caramida operationale, la Zalau si Recea.
 
ALLBIMhiltiVideoConfAC-iulman and machineALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
viarom
Ubitech
rigips
grundfos
BALTIC
CDS
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
FRONTALE
theda mar
noark
leviatan
MAKITA
Acvatot 2019
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
BA 2023
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica