Agenda Constructiilor
Luni, 19 August 2019
 
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - ELPRECO: Piata materialelor de zidarie se va diminua in acest an cu 10%
ELPRECO: Piata materialelor de zidarie se va diminua in acest an cu 10%
Producatori & Furnizori Publicat de Adrian Agachi 30 Apr 2010 12:24
Raspunzand unor intrebari referitoare la evolutia pietei constructiilor, in general, si a segmentului de materiale pentru zidarie, in special, Dan Caprioara, director general al Elpreco, a apreciat ca prognozele pentru anul curent indica o diminuare a pietei materialelor pentru zidarie cu circa 5%-10%. Totodata, pentru anul curent, tendintele sunt dictate de competitia stransa intre producatori, ceea ce se traduce prin mentinerea preturilor la un nivel, in continuare, scazut.
 

Dan Caprioara, director general al Elpreco: “Sectorul constructiilor este unul dintre cele mai afectate de blocajul financiar actual. Masurile adoptate pentru contracararea dificultatilor intampinate vizeaza eficientizarea proceselor de productie, alaturi de o mai buna orientare catre clientul final si consolidarea relatiilor cu partenerii de afaceri ai companiei. Principalele neajunsuri ale perioadei sunt datorate nivelului scazut al segmentului rezidential si al fondurilor alocate pentru infrastructura, in pofida climatului propice dezvoltarii de noi proiecte: preturi foarte bune ale materialelor de constructii, forta de munca accesibila etc. Piata materialelor de constructii a inregistrat in 2009, in medie, o scadere de aproximativ 30% fata de anul precedent, iar segmentul materialelor pentru zidarie a urmat acelasi curs descendent. Pentru anul 2010, tendintele pe piata materialelor pentru zidarie sunt dictate de competitia stransa intre producatori, ceea ce se traduce prin mentinerea preturilor la un nivel, in continuare scazut. De asemenea, trebuie luata in calcul si reducerea nivelului investitiilor pe segmentul rezidential. Prognozele pentru anul curent indica o diminuare a pietei materialelor pentru zidarie cu circa 5%-10%.
Structura actuala a cererii este determinata, in mare parte, de segmentul rezidential si de lucrarile de infrastructura. Compania sustine permanent crearea si mentinerea de parteneriate cu furnizorii si partenerii sai, in vederea oferirii catre consumatori a unor pachete cat mai atractive, referindu-ne atat la produsele prezente in depozite, cat si la serviciile suport oferite. Cifra de afaceri aferenta anului 2009 se situeaza la un nivel cu circa 30% mai scazut fata de cea inregistrata in 2008. Pentru anul in curs se estimeaza o cifra de afaceri comparativa cu cea a celor mai importante companii de pe piata materialelor de constructii si mentinerea cotelor de piata castigate pe cele mai importante linii de business. Contributia produselor in cifra de afaceri nu si-a modificat structura fata de anii precedenti. Pe primul loc in clasament se situeaza sistemul de zidarie BCA cu rosturi subtiri, urmat de cel al sistemului de invelitoare, cu cele doua profile de tigla: Skandia si Arcadia, alaturi de sistemul de pavaj si cel de canalizare.
Compania isi mentine in acest an directiile de business dezvoltate si ofera partenerilor sustinere pentru realizarea proiectelor propuse. Echipa de specialisti Elpreco este pregatita sa ofere consultanta avizata in domeniul constructiilor, astfel incat si cele mai indraznete deziderate sa poata deveni realitate. Strategia de afaceri urmeaza trei componente extrem de importante in desfasurarea unei activitati sustenabile. Bazandu-se pe o echipa de profesionisti dedicati si cu inclinatii catre rezultate, compania se preocupa in permanenta de calitatea materialelor produse si urmareste mentinerea si dezvoltarea relatiilor de colaborare cu partenerii sai, pentru a oferi clientilor solutii optime, in concordanta cu nevoile si asteptarile acestora”.

 

 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 144 (August 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023