Agenda Constructiilor
Marti, 27 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - ELPRECO SA estimeaza o majorare de 10% a veniturilor
ELPRECO SA estimeaza o majorare de 10% a veniturilor
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 14 Iun 2013 08:08
Elpreco SA - Craiova, companie specializata in productia de elemente prefabricate din beton pentru zidarie, acoperisuri, sisteme de canalizare, pavaje si borduri, a raportat o majorare cu 8% a cifrei de afaceri din 2012 fata de nivelul celor 12 luni anterioare. Pentru anul in curs, Mariana Hopartean, directorul de vanzari al societatii, prognozeaza o evolutie de 10% a vanzarilor aferente tuturor liniilor de business. O pondere importanta din cifra de afaceri o detin produsele adresate segmentului de infrastructura, respectiv sistemele de canalizare si de pavaj. Totusi, acest domeniu se confrunta, in continuare, cu intarzieri la plata arieratelor catre constructori, in special in cazul proiectelor finantate din fonduri europene.
 
- Cum credeti ca va evolua, in continuare, piata constructiilor?
- Piata locala a constructiilor s-a situat, in 2012, la un nivel similar celui din 2011, in pofida faptului ca datele statistice au indicat un trend usor crescator in primul semestru al anului trecut. Sectoarele care au constituit ponderea cea mai importanta din domeniu au fost reprezentate, in continuare, de proiectele de infrastructura si cele de renovare. Estimarile pentru anul in curs pozitioneaza piata constructiilor in parametrii raportati pentru 2012. Prognozele se arata mai optimiste incepand din 2014, insa reluarea pe un trend ascendent sustenabil a activitatii depinde, in mare masura, de capacitatea de absorbtie a fondurilor europene si de relaxarea politicii de creditare. Sectorul constructiilor a fost grav afectat de criza, in primul rand din cauza lipsei de finantare.
 
- Care este structura vanzarilor ca pondere din cifra de afaceri?
- Ponderea cea mai mare in cifra de afaceri a Elpreco SA este detinuta de BCA, urmat de sistemele de invelitoare, pavaje si canalizare. Principalul atu al folosirii sistemului de zidarie din BCA Elpreco cu rosturi subtiri este faptul ca permite o izolatie termica deosebita, asigurand o temperatura optima locuintei indiferent de anotimp, precum si importante economii financiare, atat in timpul executarii constructiei, cat si pe parcursul locuirii. O cota importanta din vanzari este detinuta de sistemul de invelitori din beton, ce cuprinde modelele de tigla Skandia si Arcadia, plus toata gama de accesorii din beton (coame, laterale, aerisiri si parazapezi), non-beton (folie anticondens, dolii etc.), precum si sistemul de jgheaburi si burlane Galeco. Nu in ultimul rand, sistemul de pavaj Elpreco include numeroase modele, intr-o gama variata de culori, livrate impreuna cu toate elementele necesare pentru amenajari exterioare: borduri, jardiniere si jgheaburi. Noutatea din acest an este lansarea pavajului rezidential cu grosime de 4 cm, perfect pentru amenajari de alei pietonale, terase etc.
 
- Aveti planificate investitii pentru perioada urmatoare?
- Elpreco se preocupa in mod permanent de adaptarea la cerintele consumatorilor si ale pietei de profil, investind continuu in alinierea capacitatilor de productie la cele mai inalte si moderne standarde de performanta si calitate. In acest sens, anul trecut ne-am concentrat pe optimizarea proceselor si reducerea costurilor, continuand astfel proiectele incepute in anii anteriori, prin care s-au obtinut rezultate cu impact in performantele companiei. In cei aproape 50 de ani de activitate pe piata locala a constructiilor, Elpreco a realizat investitii totale de 35 milioane de euro.
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19AUTODESKALLBIMelmas_1octVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere