Agenda Constructiilor
Marti, 21 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - Holcim a investit 15 milioane euro in cresterea capacitatii fabricii de BCA din Adjud
Holcim a investit 15 milioane euro in cresterea capacitatii fabricii de BCA din Adjud
Producatori & Furnizori Publicat de AG&F 16 Nov 2023 12:30
Holcim Romania, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii din Romania, a investit peste 15 mil. euro in tehnologie de ultima generatie pentru cresterea cu circa 45% a capacitatii de productie a fabricii de BCA (beton celular autoclavizat) de la Adjud, judetul Vrancea. 
"Investitia a presupus automatizarea proceselor si extinderea capacitatii de productie a fabricii, pe care ne-am dorit sa le realizam pentru armonizarea operatiunilor la nivelul standardelor Holcim, dar si pentru a aduce clientilor nostri cele mai performante produse. Odata cu investitia a fost inlocuita complet linia de productie anterioara, veche de aproape 50 de ani. Impreuna cu partenerul nostru tehnologic, Aircrete, am regandit intregul proces industrial, eficientizandu-l si sporind gradul de siguranta in munca”, a declarat Bogdan Dobre, CEO Holcim Romania si Market Head Moldova(foto sus).
Retehnologizarea a fost realizata cu echipamente si tehnologie furnizata de Aircrete Europe, lider global in dezvoltarea si productia de tehnologie dedicata productiei de beton celular autoclavizat, cu experienta in peste 100 de fabrici din peste 50 de tari, de pe sase continente. 
 
 
Cornel Banu, Director Industrial Holcim Romania si Moldova: "Fabrica de la Adjud a avut intotdeauna un produs de foarte buna calitate, apreciat de catre clientii nostri. In urma investitiei si cu ajutorul know-how-ului intern, a oamenilor si echipamentelor, avem acum un produs superior calitativ si printre cele mai performante din Romania.”
Datorita noii linii de fabricatie cu tehnologie moderna Aircrete, BCA-ul produs in fabrica de la Adjud beneficiaza de un standard de calitate inalt, reflectat in performanta si beneficiile acestuia. Noua tehnologie de taiere a blocurilor de BCA asigura o precizie dimensionala sporita si un finisaj mai bun al suprafetelor si muchiilor.
Performo BCA, prin caracteristicile sale, contribuie la cresterea eficientei energetice si a gradului de izolare fonica, este usor de utilizat si cu 30% mai economic decat alte materiale de zidarie, rezistent la foc, durabil si prietenos cu mediul inconjurator, contribuind totodata si la reducerea amprentei de CO2.
Tot in acest an Holcim Romania a mai finalizat doua investitii majore, una de crestere a capacitatii de productie la fabrica de ciment din Campulung si una pentru deschiderea unei noi statii de agregate de tip greenfield, in localitatea Neudorf, judetul Arad.
In 2019, Holcim Romania a achizitionat integral actiunile Somaco Grup Prefabricate, inclusiv fabrica de BCA de la Adjud, care face astazi parte din structura operationala a Holcim Romania. Astfel, produsele BCA Somaco sunt comercializate astazi sub brandul Performo BCA, un produs nou lansat pe piata de Holcim.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTESISECAMALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
viarom
Acvatot 2019
leviatan
siniat
strabag nivel 1
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
ness project
CDS
concelex
noark
EDIT-Structural
MAKITA
konsent
quadratum

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander