Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Februarie 2021
 
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - HydroSpa: Piscinele ecologice si tratarea apei reduc pana la 100% adaosul de clor
HydroSpa: Piscinele ecologice si tratarea apei reduc pana la 100% adaosul de clor
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 18 Dec 2020 06:41
Industria piscinelor inregistreaza o crestere record de peste 30% pe fondul pandemiei, iar specialistii din domeniu continua sa promoveze piscinele fara adaos de clor, potrivit datelor HydroSpa, cel mai mare retailer care ofera solutii complete pentru piscine, spa si sauna. Noul context din timpul pandemiei si restrictiile de acces la piscine publice au facut ca cererea de piscine private, de curte sau interioare, sa creasca cu 30% in Romania, foarte multi proprietari dorindu-si sa investeasca intr-o oaza de relaxare chiar la ei acasa. Specialistii HydroSpa avertizeaza, insa, ca aceasta evolutie anunta preturi mai mari pentru 2021 si promoveaza tratarea apei fara adaos de clor.
"Aceasta crestere de 30% a venit din nevoia evidenta a oamenilor de a avea o oaza de confort si relaxare chiar la ei acasa. In ultima perioada oamenii au devenit mult mai atenti la cum arata spatiul in care locuiesc", a declarat Razvan Olaru, specialist HydroSpa, cu o experienta de 13 ani in constructia piscinelor.
 
2021 anunta noi cresterea preturilor pentru servicii si produse
Pe langa faptul ca au fost si mai multe piscine construite in acest an, si cererea de echipamente pentru incalzirea piscinelor a facut ca sezonul de folosire a acestora sa fie mai lung. Un sezon mai lung inseamna de asemenea si o cerere mai mare de clor si de alte substante. Practic, in acest an a crescut cererea pentru tot ce tine de piscine: de la servicii de intretinere, la substante chimice si la echipamente, iar producatorilor le este foarte greu sa livreze produsele la timp.
"Cu aceasta crestere a cererii si din cauza comenzilor care nu pot fi onorate din cauza lipsei stocurilor de materii prime, preturile incep si ele sa creasca. Iar totul pleaca si de la faptul ca aceasta pandemie a schimbat felul in care functioneaza business-urile. Daca o fabrica nu are toti angajatii muncind pe aceeasi tura, pentru a-i proteja, nici nu pot produce intr-un mod la fel de rapid si de eficient, iar asta are un impact asupra preturilor", a mai adaugat specialistul HydroSpa, Razvan Olaru.
In ceea ce priveste costurile de constructie ale unei piscine, cei de la HydroSpa au realizat un raport detaliat cu toate cheltuielile adiacente unei astfel de constructii chiar la tine acasa.
 
Nu se mai gaseste suficient… clor
Cererea de dezinfectanti a crescut din motive lesne de inteles in acest an, iar printre acestia se numara si clorul, acesta fiind folosit si ca metoda alternativa de dezinfectare a suprafetelor. Desi restrictiile mai dure s-au relaxat si incepem treptat sa revenim la normal, unul dintre ingredientele care va continua sa se gaseasca greu este triclorul, un ingredient foarte cautat de catre posesorii de piscine care trateaza apa cu clor.
 
Inovatiile anunta un 2021 cu piscine fara clor
Clorul nu este insa singura metoda eficienta de tratare a apei, ci din contra. In ultimii ani, tot mai multi specialisti popularizeaza faptul ca exista noi metode moderne si ecologice de tratare a apei, HydroSpa fiind in Romania promotorii acestei miscari. Este vorba de piscinele moderne, in care aproape ca nu exista clor, acestea fiind considerate ecologice daca utilizeaza un echipament de tratare a apei fara adaos de clor. Aceste sisteme se pot monta indiferent de tipul de constructie al piscinei si se potrivesc si celor din beton, polistiren sau din otel.
Potrivit HydroSpa, piscinele ecologice si sistemele moderne de tratare a apei reduc cu pana la 100% adaosul de clor si alte chimicale. Una dintre companiile care a inovat piata echipamentelor de piscina pe acest subiect este Hayward, un brand care ofera sisteme de tratare a apei prin electroliza cu apa sarata, hidroliza, ionizare si sterilizare UV.
"Eliminand total adaosul de clor din ecuatie, apa din piscine nu mai este daunatoare nici mediului inconjurator, si nici inotatorilor. In plus sistemul de tratare a apei este unul smart, care optimizeaza energia consumata, contribuind astfel si la capitolul consum", explica Razvan Olaru.
***
HydroSpa este cel mai mare retailer care ofera solutii complete pentru piscine, spa si sauna. Din noiembrie 2020 compania a devenit distribuitorul exclusiv al grupului Hayward in Romania, unul dintre cele mai inovatoare branduri de echipamente de piscina din lume. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKTERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iulgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
hidroplasto
CELCO 2020
hilti
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
rigips

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere