Agenda Constructiilor
Miercuri, 22 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - METIGLA: Acoperisul solar, preferat de romani in primul an de la lansarea pe piata
METIGLA: Acoperisul solar, preferat de romani in primul an de la lansarea pe piata
Producatori & Furnizori Publicat de AG&F 19 Dec 2023 14:52
Angajamentul Metigla fata de inovatie si solutii ecologice pentru constructii devine evident cu Falt Solar by Roofit.Solar – acoperisul solar 2-in-1, care integreaza celulele fotovoltaice direct in tabla prefaltuita. Aceasta noua solutie a fost lansata in Romania la finalul anului trecut, iar in 2023 romanii au imbratisat cu entuziasm acoperisul solar Metigla. 
Parteneriatul care a adus Falt Solar in Romania este o imbinare a cunostintelor Roofit.Solar, un start-up estonian apreciat in Europa pentru inovatia sa in materie de tehnologie solara, si expertiza Metigla, in calitate de producator de solutii premium de acoperire metalica.
Acoperisul solar nu doar ca reduce facturile la energia electrica dar aduce si o contributie importanta in protejarea mediului. Astfel, Metigla deschide calea catre un viitor mai curat pentru Romania, prin multiple proiecte rezidentiale ce au optat pentru acest sistem eficient, durabil si estetic care transforma fiecare raza de soare intr-o sursa de energie verde. 
 
Un pas semnificativ catre un viitor sustenabil: UE adopta Directiva Europeana privind performanta cladirilor si Standardul Solar
Pe 7 decembrie, in cadrul negocierilor Uniunii Europene, a fost incheiat un acord crucial privind performanta si eficienta energetica a cladirilor din UE. Prin semnarea Standardului Solar al UE, utilizarea energiei solare pentru a satisface o parte semnificativa din cererea de energie electrica va fi in centrul atentiei in urmatorii ani. Pe langa impunerea instalarii solutiilor fotovoltaice pe categorii de cladiri, o alta masura adoptata a fost cea de integrare eficienta a instalatiilor fotovoltaice in procesele de constructie. In acest fel vor fi stimulate solutiile fotovoltaice integrate, asa cum este si Falt Solar. Un alt aspect foarte important va fi facilitarea accesului la solutii de finantare, sprijinind astfel inovatia in industrie, ceea ce inseamna inclusiv integrarea sistemelor de productie a energiei solare in fatadele cladirilor. Astfel, toate cladirile publice si comerciale noi vor trebui sa aiba instalatii solare pana in 2026, in timp ce cladirile rezidentiale noi vor urma pana in 2029. De asemenea, cladirile nerezidentiale care sunt supuse unor renovari semnificative vor trebui sa fie echipate cu instalatii solare pana in 2027, iar cladirile publice existente vor adopta aceasta tehnologie pana in 2030. 
Anticipand aceasta abordare la nivel european, Metigla a introdus deja in Romania acoperisul solar Falt Solar. Acest acoperis este o solutie fotovoltaica integrata (BIPV), aplicabila oricarui tip de cladire, cu functie dubla, de generare de energie verde, cat si de material de constructie. 
 
 
Romanii opteaza pentru cea mai estetica si inovativa solutie fotovoltaica, acoperisul solar Metigla
In luna martie a acestui an, in localitatea Paulesti, judetul Prahova, Metigla a instalat primul acoperis Falt Solar din Romania, cu o putere de 9 kW. Proprietara casei, doamna Ana Ardelea, ne-a vorbit cu entuziasm despre solutia Metigla: “Am ales sa investesc intr-un acoperis solar si sunt extrem de fericita cu rezultatele pe care le am. Echipa Metigla a fost incredibil de profesionista si m-a ghidat pe tot parcursul procesului. Astazi, am un acoperis solar care imi furnizeaza energie curata si ma ajuta sa economisesc bani in fiecare luna.”
Cum un asemenea acoperis inovator, de noua generatie, nu poate trece neobservat, au urmat si alte locatii. Printre proiectele semnificative se numara: 
  • un acoperis solar in localitatea Strejnic, Prahova, cu o putere instalata de 8 kW;
  • capela unei biserici din localitatea Poenari, Giurgiu, cu un acoperis solar de 9 kW;
  • un acoperis Falt Solar in Dragomiresti Vale, Ilfov, cu o putere instalata de 6,2 kW;
  • cel mai recent acoperis Falt Solar, cu o putere instalata de 8 kW, in Bucov, Prahova.
Cu o putere de 15,5 kW, o suprafata activa de 100 mp si o productie de energie estimata la 17.000 kWh/an, un alt acoperis Falt Solar a fost instalat in decursul acestei toamne si la Brasov. Proprietarul, Tiberiu Kantor, spune: “Procesul de instalare a fost foarte rapid, iar Falt Solar este o solutie estetica. Nici nu se observa ca am panouri fotovoltaice pe casa! A fost o decizie excelenta si sunt recunoscator Metigla!”. 
Un alt exemplu de casa independenta energetic vine de langa Bucuresti, din Chitila, Ilfov, unde Margareta Chirita, proprietara unui acoperis solar de 9 kW, marturiseste: “Ne-am dorit un acoperis premium, dar am vrut si sa devenim independenti energetic, de aceea am ales acoperisul solar. Procesul a fost fara stres de la inceput pana la sfarsit. Echipa Metigla a fost atenta la detalii, profesionista si a raspuns la toate intrebarile noastre. Recomand tuturor acest acoperis!”   
 
 
Acoperisul solar Metigla alimenteaza cu energie verde refugiul montan Scara 
In aceasta vara, ca parte a angajamentului companiei fata de sustenabilitate, Metigla a contribuit in mod activ la realizarea noului refugiu montan Scara, intr-o zona unde accesul pentru metodele traditionale de constructie si alimentarea cu energie electrica sunt aproape imposibile. Ridicat pe Saua Scarii din Muntii Fagaras, adapostul este astazi protejat de un acoperis solar Metigla, cu o putere instalata de 1,6 kW. 
Aceste initiative marcheaza etape esentiale in promovarea locuintelor eficiente din punct de vedere energetic, si reprezinta primii pasi ai unei strategii financiare si de investitii pe termen lung. 
Cu o garantie de putere lineara de 25 de ani, o rezistenta mecanica ridicata si o performanta remarcabila, chiar si in conditii de lumina scazuta, acoperisul solar Metigla devine alegerea optima pentru romanii care sunt in cautarea unei solutii fotovoltaice estetice, doresc sa-si micsoreze costurile facturilor cu energia electrica, si sustin conservarea mediului inconjurator. 
Acoperisul Falt Solar transforma, pas cu pas, nu doar casele, ci si modul de viata al romanilor, oferindu-le independenta energetica si un acoperis estetic, durabil si eficient.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
quadratum
siniat
viarom
rigips
konsent
concelex
MAKITA
Acvatot 2019
leviatan
ness project
theda mar
strabag nivel 1
EDIT-Structural
noark
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander