Agenda Constructiilor
Duminica, 28 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - Miljan Gutovic va deveni noul CEO al grupului Holcim incepand cu 1 mai 2024
Miljan Gutovic va deveni noul CEO al grupului Holcim incepand cu 1 mai 2024
Producatori & Furnizori Publicat de AG&F 30 Ian 2024 11:03
Grupul Holcim anunta doua schimbari importante care vizeaza viitorul companiei. Miljan Gutovic, in prezent Region Head Europe & Operational Excellence in cadrul Holcim Group, va deveni, incepand cu 1 mai 2024, noul CEO Holcim la nivel global.
Miljan Gutovic ii va succede lui Jan Jenisch in rolul de CEO al Holcim Group, care se va concentra pe rolul sau de Presedinte al Consiliul de Administratie Holcim si pe a conduce listarea planificata in SUA a afacerii Holcim in America de Nord.
Miljan Gutovic, cetatean australian, este membru al Comitetului Executiv al Grupului din 2018. El a ocupat functia de Director al Regiunii Orientul Mijlociu si Africa, apoi pe cea de Director pentru Regiunea Europa si Excelenta Operationala. Sub conducerea sa, Holcim si-a consolidat pozitiile in regiunea condusa de el, facand din decarbonizare un motor al cresterii profitabile. Miljan Gutovic este licentiat in inginerie civila si detine un doctorat in stiinta materialelor si inginerie de la Universitatea de Tehnologie din Sydney.
Jan Jenisch, Presedinte al Consiliului de Administratie Holcim si actual CEO: „Sunt foarte incantat deoarece Consiliul l-a numit pe Miljan in rolul de nou CEO al Holcim. Este un succesor cu inalta calificare, care a jucat un rol esential in transformarea de succes a Holcim pentru a deveni lider in solutii de constructie inovatoare si sustenabile. Miljan a contribuit activ la consolidarea afacerii noastre cu o rentabilitate record in Europa, incheind tranzactii strategice si formand echipe castigatoare. Sunt onorat sa candidez pentru realegere in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie si sa conduc listarea planificata in SUA a afacerii Holcim in America de Nord. Voi continua sa-mi dedic toate eforturile viitorului Holcim si tuturor partilor interesate”.
Miljan Gutovic, Region Head Europe & Operational Excellence in cadrul Holcim Group si viitor CEO: „Multumesc Consiliului de Administratie pentru increderea in mine pentru a conduce Holcim in urmatorul sau capitol de succes. Ca inginer civil pasionat de industria constructiilor, Holcim este cea mai buna companie din care sa faci parte. Odata cu decarbonizarea constructiilor si evolutia tehnologiilor care transforma modul in care construim, nu a existat niciodata un moment mai interesant pentru sectorul nostru. Astept cu nerabdare sa lucrez cu echipele Holcim din intreaga lume pentru ne consolida pozitia de lider”.
 
Holcim intentioneaza sa listeze afacerea din America de Nord pe piata de capital din SUA
Holcim Group intentioneaza sa listeze afacerea sale din America de Nord pe piata de capital din SUA, prin crearea unei companii lider independente, cu o ascensiune rapida. Compania nou listata se va angaja sa impulsioneze cresterea pe termen lung pe piata din America de Nord in expansiune rapida si sa genereze valoare pentru toate partile interesate. 
Consiliul l-a desemnat pe Jan Jenisch pentru a conduce listarea in SUA a afacerii Holcim din America de Nord.
Dupa listarea in SUA, Holcim isi continua avansul pentru a deveni lider in solutii de constructie inovatoare si sustenabile in Europa, America Latina si Asia, Orientul Mijlociu si Africa. Cu performantele sale financiare si de durabilitate superioare, va continua sa accelereze decarbonizarea pentru a oferi clientilor cele mai avansate solutii de constructie sustenabile. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
strabag nivel 1
MAKITA
viarom
siniat
ERBASU CONSTRUCT
rigips
CDS
noark
EDIT-Structural
leviatan
theda mar
concelex
ness project
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
quadratum

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander