Agenda Constructiilor
Luni, 25 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - SYMMETRICA: Piata de pavele va creste cu 3% in 2021, la 165 milioane euro
SYMMETRICA: Piata de pavele va creste cu 3% in 2021, la 165 milioane euro
Producatori & Furnizori Publicat de AG&F 25 Aug 2021 11:19
Piata locala de pavele si borduri va raporta un avans cu cca. 3% in 2021, pana la cca. 165 milioane de euro, comparativ cu anul precedent, fiind puternic impactata de cresterile de preturi ale materiei prime si energiei, potrivit Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producator autohton.
Potrivit companiei, anul trecut piata de pavele si borduri a crescut cu cca. 14% comparativ cu 2019, ajungand la o valoare de cca. 160 milioane de euro. In ciuda situatiei determinate de pandemia de Covid-19, segmentul amenajarilor exterioare nu a fost afectat, din contra, tot mai multi romani s-au orientat catre proiecte de renovare, in timp ce piata de constructii, per total, s-a majorat.
„Cererea de produse a crescut intr-un mod alert in 2020, fiind impulsionata de majorarea volumului de lucrari in mediul privat, dar si de finalizarea unor lucrari cu fonduri bugetare. O crestere importanta s-a putut observa si pe segmentul DIY, unde livarile au fost mai mari cu procente de 2 cifre. Astfel, per total, estimam ca in 2020 piata de pavele si borduri a avut un volum de 30 mil. unitati(mp,ml,buc), mai mare cu 10% comparativ cu 2019”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv Symmetrica.
In ceea ce priveste evolutia sectorului in prima parte a acestui an, reprezentantul Symmetrica estimeaza ca piata a stagnat, mentinandu-se la acelasi nivel cu perioada similara a anului trecut. Acest lucru a fost determinat de blocarea proiectelor de infrastructura din lipsa de fonduri, dar si de cresterea importanta a preturilor la materii prime.
„In ultima jumatate de an am inregistrat cresteri de pret de pana la 30% a agregatelor minerale, de cca. 10% a cimentului si de peste 50% a energiei electrice. Toate aceste majorari nu au putut fi absorbite de preturile produselor si, drept urmare, s-au reflectat in evolutia pietei per total. Fiind o piata puternic concurentiala, majorarea preturilor pentru produsele finite a fost foarte mica, mult sub cea a celor de productie”, a mai spus Sebastian Bobu.
Tinand cont de aceste aspecte, dar si de stagnarea investitiilor care se afla in desfasurare fara a avea finantari suficiente, reprezentantul Symmetrica estimeaza ca piata de profil va avea un avans minim, de pana in 3%, in acest an, ajungand la 165 milioane de euro.
Piata locala de pavele este dominata, in proportie de peste 70%, de jucatori locali, Symmetrica fiind lider, atat din punct de vedere al volumelor, cat si in ceea ce priveste acoperirea geografica prin cele sapte unitati de productie.
Din totalul pietei de profil, cca. 40% din volumele de produse sunt directionate catre proiectele de infrastructura, in timp ce 25% merg catre cele logistice si industriale. Segementul rezidential, inclusiv cel al magazinelor de materiale de constructii si DIY, reprezinta 35% din totalul pietei de profil.
Raportat la proiectele rezidentiale, trendul pietei este de crestere a cererii pentru produse de calitate superioara, cu design si culori deosebite. In ceea ce priveste insa cele mai noi inovatii pe piata de profil, Symmetrica estimeaza ca ultima perioada a adus imbunatatiri la nivelul productie in directiile cresterii rezistentei produselor, tratarii speciale a suprafetelor si a mixurilor de culoare.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
jungheinrichgamma_2021VideoConfAC-iulAUTODESKALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
In curand editia
OCTOMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
leviatan
CELCO 2020
rigips
cv water 2021
hidroplasto
Ubitech
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
hilti
Acvatot 2019
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
bienala
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere