Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Alukönigstahl & Schüco: Usi cu prag 0 pentru accesibilitate deplina si siguranta
Alukönigstahl & Schüco: Usi cu prag 0 pentru accesibilitate deplina si siguranta
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 04 Apr 2022 16:48
Usile cu prag 0 sunt o solutie practica si versatila, rezultatul combinarii in cel mai bun mod a functionalitatii si designului unui element de tamplarie. Potrivit producatorilor, Alukönigstahl & Schüco, pe langa beneficii precum accesibilitate deplina, confort si siguranta, aceste sisteme reprezinta un element esential in principiile moderne de proiectare si constructie.
"Ferestrele franceze si usile glisante cu praguri la nivelul podelei, de exemplu, fac trecerea dintre interior si exterior mai usoara si mai confortabila, reducand riscul de impiedicare si accesul dificil. Solutiile din sistemele din aluminiu Schüco, care combina excelent forma si functionalitatea, solutiile de prag «0-Level», nu sunt doar practice, ci raspund si celor mai inalte cerinte in ceea ce priveste estetica si performanta", spun reprezentantii Alukönigstahl.
 
Prag "0-Level" pentru usi glisante si ferestre franceze - multiplica nelimitat spatiul
Potrivit Alukönigstahl, usile glisante si cele de balcon cu prag la nivel cu podeaua sunt o solutie excelenta pentru a spori gradul de utilizare a spatiilor, aducand noi valente estetice interioarelor. Constructiile traditionale de usi de balcon si de usi glisante aveau profilul de cercevea vizibil, destul de inalt (5-6 centimetri) sau un prag cu circa 2 cm, deci exista un obstacol, care putea chiar cauza mici accidente domestice. Tehnologia Schüco actuala permite constructia elementelor mobile cu prag 0, absolut la nivelul podelei.
 
 
Absenta oricarui obstacol la trecerea intre interior si exterior creste gradul de confort al locuintei si nivelul de siguranta, deci si starea de bine a locatarilor.
"Din punct de vedere al designului, solutiile Schüco actuale permit realizarea unor elemente de mari dimensiuni, fie ca vorbim de usi glisante sau ferestre/usi de balcon. Astfel, exteriorul se contopeste cu interiorul, iar aportul de lumina naturala este maximizat. Efectul imediat este de marire - optica si fizica - a spatiilor, ele devin si mai primitoare si mai locuibile. Iar pragul 0 este astfel proiectat si realizat, incat se pastreaza toate caracteristicile acestor elemente de tamplarie, cum sunt etanseitatea la ploaie si izolarea termica", explica producatorul.
Noul sistem de usi glisante din aluminiu Schüco ASE 80.HI a fost dezvoltat tocmai pentru satisfacerea acestor nevoi: pe de o parte, garanteaza functionalitatea si usurinta in utilizare, pe de alta parte sporeste impactul estetic al vitrajelor, latimea vizibila a profilelor in zona de suprapunere a cercevelelor fiind de doar 40 mm (seria Design). "Profilele zvelte si robuste permit realizarea unor cercevele cu greutate pana la 500 de kg, cu dimensiuni maxime de 3.200 x 3.500 mm. Sistemul permite numeroase tipologii constructive, cu una, doua sau trei cai de glisare, cu deschidere pana la 21000 mm. Un design exceptional poate fi obtinut cu usi glisante care se inchit/deschid pe colt", mai spun reprezentantii Alukönigstahl.
 
 
Performanta, siguranta si confort
Pe langa caracteristicile estetico-functionale, inovatoarele sisteme Schüco din aluminiu pentru usi glisante garanteaza performante excelente in ceea ce priveste izolarea termica si fonica, pentru confortul crescut al ocupantilor si pentru reducerea consumului de energie. Toate aceste elemente mobile raspund cu brio cerintelor de protectie antiefractie si pot ajunge in clasa RC2 in functie de tipul de deschidere ales.
"Miscarea usii glisante este fluida si usoara, actionarea poate fi facuta manual sau electric. Sistemul de glisare de ultima generatie permite o alunecare silentioasa si fara vibratii, iar prin adaugarea optiunilor SmartStop si SmarClose actionarea usilor devine soi mai usoara si sigura. In acest fel, usile glisante pot fi folosite de toata lumea, inclusiv de persoanele in varsta si de copii, care au forta fizica redusa", precizeaza producatorii.
 
 
O singura solutie, multe aplicatii
Solutiile de prag la nivelul podelei sunt versatile si usor de utilizat si se adapteaza tuturor stilurilor arhitecturale si nevoilor de design. De aceea, ele isi gasesc aplicatie in contexte diferite atat in cladirile rezidentiale, cat si in constructii publice.
"Ganditi-va, de exemplu, cat de usor este sa aduceti obiecte grele in casa fara a fi nevoie sa le ridicati sau sa nu va temeti ca se vor impiedica copii alergand din casa, afara. In mod similar, pragurile 0 sunt deosebit de utile in resedinte pentru batrani, scoli sau birouri deschise publicului unde respectarea standardelor de siguranta este esentiala", mai precizeaza specialistii de la Alukönigstahl.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
theda mar
quadratum
Ubitech
CDS
rigips
ERBASU CONSTRUCT
concelex
MAKITA
siniat
Acvatot 2019
leviatan
viarom
EDIT-Structural
konsent
CONCEPT STRUCTURE
noark
ness project

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander