Agenda Constructiilor
Marti, 26 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - CASA NOASTRA (QFORT): Patru indicii care anunta ca ferestrele trebuie inlocuite
CASA NOASTRA (QFORT): Patru indicii care anunta ca ferestrele trebuie inlocuite
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 28 Sep 2020 09:30
Mutarea intr-o noua locuinta, fie un apartament in chirie sau propria casa, ferestrele reprezinta un aspect caruia foarte putine persoane ii acorda importanta. O inspectie amanuntita a acestora este foarte necesara, intrucat ferestrele sunt principalele responsabile pentru confortul termic al unei locuinte. Specialistii de la Casa Noastra, producatorii ferestrelor marca QFort, au identificat patru semne care indica faptul ca ferestrele trebuie inlocuite in cel mai scurt timp.
 
Infiltratii de apa intre tocul si cerceveaua ferestrei
Aceasta este una dintre cele mai grave probleme care pot fi intampinate in cazul in care ferestrele termoizolante sunt montate de mult timp si nu au cea mai buna calitate. De obicei aceasta problema se iveste daca ferestrele sunt vechi si are ca principala cauza deterioararea garniturilor de etansare ale ferestrei, pana la ruperea acestora, sau probleme de drenaj. Nerezolvata la timp, aceasta situatie poate duce la alte dezavantaje, precum scaderea proprietatilor de izolatie termica ale ferestrei, ceea ce favorizeaza o crestere a consumului de energie al locuintei, precum si scaderea eficientei energetice a acesteia.
 
Aparitia condesului intre foile de sticla ale ferestrei
Aparitia condensului intre foile de sticla ale ferestrei nu este o veste buna. Principalele cauze care duc la aparitia acestui fenomen sunt:
mediul gazos dintre foile de sticla nu mai este etans, ca urmare a deteriorarii stratului sigilant al pachetului termoizolant sau a microfisurii din sticla;
saturatia/ lipsa granulelor de silicagel din bagheta distantier a pachetului termoizolant.
Recomandarea in astfel de situatii este inlocuirea pachetelor termoizolante.
Pentru a imbunatati performantele energetice ale pachetelor termoizolante si implicit ale ferestrelor, QFort utilizeaza in fabricatia ferestrelor tehnologia warm edge. Distantierii de tip warm edge sunt creati din material termoizolant si formeaza o punte termica intre foile de sticla, contribuind astfel la imbunatatirea performantelor termice ale ferestrelor.
 
Aparitia curentului de aer rece pe langa profilul ferestrei
Acest lucru poate surveni din cauza unei probleme aparute la etansarea ferestrei: garniturile de etansare s-au deteriorat sau feroneria nu mai functioneaza in parametri. In timp, poate duce la diminuarea izolatiei termice a ferestrelor si scaderea gradului de confort din locuinta. Specialistii QFort recomanda, in acest caz, schimbarea imediata a ferestrei.
 
Aparitia fisurilor in foile de sticla
Un alt semn care indica faptul ca ferestrele trebuie inlocuite este reprezentat de aparitia fisurilor si/ sau a crapaturilor in foile de sticla. Acestea pot aparea in urma mai multor actiuni printre care: lovire, accidente, dar si conditii meteo nefavorabile (grindina, vant puternic, zapezi abundente, furtuni violente) etc. O solutie ar putea fi inlocuirea pachetului termoizolant, dar pentru imbunatatirea confortului este recomandata inlocuirea ferestrei cu una noua.
 
man and machineALLBIMVideoConfAC-iulALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
noark
Acvatot 2019
rigips
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
strabag nivel 1
FRONTALE
CDS
BALTIC
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
theda mar
leviatan
viarom
Ubitech
grundfos

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica