Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - CASA NOASTRA (QFORT): Patru indicii care anunta ca ferestrele trebuie inlocuite
CASA NOASTRA (QFORT): Patru indicii care anunta ca ferestrele trebuie inlocuite
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 28 Sep 2020 09:30
Mutarea intr-o noua locuinta, fie un apartament in chirie sau propria casa, ferestrele reprezinta un aspect caruia foarte putine persoane ii acorda importanta. O inspectie amanuntita a acestora este foarte necesara, intrucat ferestrele sunt principalele responsabile pentru confortul termic al unei locuinte. Specialistii de la Casa Noastra, producatorii ferestrelor marca QFort, au identificat patru semne care indica faptul ca ferestrele trebuie inlocuite in cel mai scurt timp.
 
Infiltratii de apa intre tocul si cerceveaua ferestrei
Aceasta este una dintre cele mai grave probleme care pot fi intampinate in cazul in care ferestrele termoizolante sunt montate de mult timp si nu au cea mai buna calitate. De obicei aceasta problema se iveste daca ferestrele sunt vechi si are ca principala cauza deterioararea garniturilor de etansare ale ferestrei, pana la ruperea acestora, sau probleme de drenaj. Nerezolvata la timp, aceasta situatie poate duce la alte dezavantaje, precum scaderea proprietatilor de izolatie termica ale ferestrei, ceea ce favorizeaza o crestere a consumului de energie al locuintei, precum si scaderea eficientei energetice a acesteia.
 
Aparitia condesului intre foile de sticla ale ferestrei
Aparitia condensului intre foile de sticla ale ferestrei nu este o veste buna. Principalele cauze care duc la aparitia acestui fenomen sunt:
mediul gazos dintre foile de sticla nu mai este etans, ca urmare a deteriorarii stratului sigilant al pachetului termoizolant sau a microfisurii din sticla;
saturatia/ lipsa granulelor de silicagel din bagheta distantier a pachetului termoizolant.
Recomandarea in astfel de situatii este inlocuirea pachetelor termoizolante.
Pentru a imbunatati performantele energetice ale pachetelor termoizolante si implicit ale ferestrelor, QFort utilizeaza in fabricatia ferestrelor tehnologia warm edge. Distantierii de tip warm edge sunt creati din material termoizolant si formeaza o punte termica intre foile de sticla, contribuind astfel la imbunatatirea performantelor termice ale ferestrelor.
 
Aparitia curentului de aer rece pe langa profilul ferestrei
Acest lucru poate surveni din cauza unei probleme aparute la etansarea ferestrei: garniturile de etansare s-au deteriorat sau feroneria nu mai functioneaza in parametri. In timp, poate duce la diminuarea izolatiei termice a ferestrelor si scaderea gradului de confort din locuinta. Specialistii QFort recomanda, in acest caz, schimbarea imediata a ferestrei.
 
Aparitia fisurilor in foile de sticla
Un alt semn care indica faptul ca ferestrele trebuie inlocuite este reprezentat de aparitia fisurilor si/ sau a crapaturilor in foile de sticla. Acestea pot aparea in urma mai multor actiuni printre care: lovire, accidente, dar si conditii meteo nefavorabile (grindina, vant puternic, zapezi abundente, furtuni violente) etc. O solutie ar putea fi inlocuirea pachetului termoizolant, dar pentru imbunatatirea confortului este recomandata inlocuirea ferestrei cu una noua.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
CDS
leviatan
Ubitech
quadratum
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
siniat
ERBASU CONSTRUCT
concelex
rigips
theda mar
konsent
noark
strabag nivel 1
ness project
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander