Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Sustenabilitate - AHK incepe un nou proiect de referinta: Smart-Green Circular Buzau
AHK incepe un nou proiect de referinta: Smart-Green Circular Buzau
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 25 Feb 2022 11:21
Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania), in parteneriat cu orasul Buzau, Goduni International si cu sustinerea Ministerului Federal al Mediului, Conservarii Naturii, Securitatii Nucleare si Protectiei Consumatorilor, a organizat joi, 24 februarie 2022, un eveniment de prezentare a proiectului Smart – Green – Circular Buzau.
Cele trei institutii partenere – Primaria Municipiului Buzau, Goduni International si AHK Romania - au colaborat in perioada ianuarie 2020 - decembrie 2021 la un proiect de amploare reprezentat de un model conceptual de dezvoltare municipala ecologica, inteligenta si circulara, care prevede interconectarea gestionarii deseurilor si a reciclarii cu gestionarea apei si a energiei, precum si cu dezvoltarea urbana regionala prin intermediul unor solutii tehnologice inovative. Solutiile izolate si in mare parte depasite ale acestor domenii, existente la nivelul mai multor orase din Romania, vor fi inlocuite de un model global „verde-inteligent-circular”, integrator, orientat spre sustenabilitate. Modelul propus pentru Buzau poate fi replicat si in alte orase cu provocari similare.
In deschiderea evenimentului au vorbit Primarul Municipiului Buzau, Constantin Toma, Directorul general al AHK, Sebastian Metz, precum si de atasatul Sectiei Economice si Comerciale a Ambasadei Germane la Bucuresti. Din partea germana evenimentul s-a bucurat de prezenta reprezentantilor Ministerului Federal al Mediului si bineinteles de partenerii de la Goduni International care au prezentat solutia propusa pentru integrarea inteligenta a utilitatilor din orasul Buzau .
„Anul acesta AHK Romania sarbatoreste 20 de ani de activitate neintrerupta in Romania, toate activitatile noastre se desfasoara sub egida sustenabilitatii. Acest proiect, la care lucram de multa vreme, vine sa incununeze cu succes eforturile noastre in aceasta directie. Intr-o perioada in care autoritatile publice din Romania lupta cu o infrastructura invechita in tot ce inseamna utilitati si cu preturi imense la facturile de energie, acest proiect ofera solutia: eficientizare energetica prin utilizarea energiilor regenerabile in cadrul unei abordari integrate. Multumim partenerilor pentru incredere si munca in echipa, multumim domnului primar Toma pentru viziune si implicare”, a declarat Sebastian Metz, Director General, Membru in Consiliul Director al AHK Romania, la finalul evenimentului.
Primarul Municipiului Buzau, Constantin Toma, a subliniat ca „strategia prezentata in acest proiect Smart – Green – Circular Buzau are la baza transformarea resurselor cu valoare negativa in resurse tranzactionabile care vor aduce plusvaloare sistemelor existente de energie, termoficare, managementul deseurilor si managementul apei prin procese circulare cu randamente sporite si eficienta economica maxima cat si atingerea pana in 2030 a neutralitatii climatice a municipiului Buzau. Pentru acest proiect multumim partenerilor nostri - AHK Romania, Goduni International, Ministerului Federal al Mediului, Conservarii Naturii, Securitatii Nucleare si Protectiei Consumatorilor - pentru implicare, inovare si suportul oferit. Alaturi de acestia am format o echipa multidisciplinara astfel incat acest proiect poate fi considerat cel mai performant si avangardist din domeniu”.
La eveniment au participat 111 persoane, reprezentanti ai oraselor, consiliilor judetene, ai companiilor de utilitati (apa, energie, deseuri) atat private cat si publice din Romania si Germania. Interesul crescut se datoreaza faptului ca acest proiect poate fi replicat la nivelul oricarui oras din Romania.
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
noark
Ubitech
strabag nivel 1
rigips
MAKITA
BogArt
konsent
ERBASU CONSTRUCT
ness project
siniat
EDIT-Structural
CDS
theda mar
leviatan
quadratum
Acvatot 2019
concelex
viarom

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander