Agenda Constructiilor
Vineri, 16 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Sustenabilitate - BANKWATCH vizeaza imbunatatirea politicilor publice privind eficienta energetica
BANKWATCH vizeaza imbunatatirea politicilor publice privind eficienta energetica
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 08 Apr 2021 08:17
Bankwatch Romania in parteneriat cu Asociatia 2Celsius lanseaza proiectul „Provocarile tranzitiei energetice in Romania” prin care cele doua organizatii isi propun sa implice societatea civila si sa incurajeze participarea democratica in procesul de transformare a sistemului energetic. Proiectul este derulat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund Romania, program finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Proiectul are trei obiective:
- Imbunatatirea politicilor publice privind energia regenerabila, eficienta energetica si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera prin activitati de advocacy si watchdog,
- Promovarea unui model de dezvoltare regionala participativa si incluziva in judetul Gorj care sa conduca la o strategie de eliminarea treptata a utilizarii carbunelui in sectorul energetic si o tranzitie justa, cu un impact social cat mai redus asupra lucratorilor si comunitatilor acestora si
- Asigurarea implementarii corespunzatoare a legislatiei specifice protectiei mediului aplicabile in sectorul energetic, prin monitorizarea incalcarilor legislatiei, informarea comunitatilor in legatura cu drepturile acestora si instruirea a minim 20 viitori avocati, juristi sau magistrati in acest domeniu.
„In Romania 66% din emisiile de gaze cu efect de sera sunt produse de sistemul energetic. Pentru a diminua amploarea schimbarilor climatice pe care le resimtim tot mai mult pe pielea noastra, este necesara o transformare din temelii a modului in care producem si consumam energie. Aceasta transformare trebuie realizata cu atentie la implicatiile sociale si de mediu. Este o provocare pentru intreaga societate, de aceea ne dorim sa colaboram cu autoritatile si societatea civila prin activitati de advocacy si promovarea unui model de dezvoltare regionala participativa si incluziva.
Cetatenii au dreptul sa fie informati si consultati cu privire la proiectele cu impact asupra mediului sau care aduc o schimbare profunda in societate. Trebuie sa trecem de barierele consultarilor formale, sa gasim timp si spatiu ca vocile din societate sa contribuie la luarea deciziilor, ca legislatia de mediu sa fie cu adevarat respectata, ca bunastarea cetatenilor sa devina prioritara”, a declarat Ioana Ciuta, Presedinta Asociatiei Bankwatch Romania.
Pe parcursul celor 36 de luni de derulare, cele doua organizatii isi propun sa coaguleze societatea civila din judetul Gorj intr-o coalitie care sa participe activ in procesul de tranzitie justa, sa infiinteze o clinica juridica pentru dreptul mediului cu scopul de a pregati profesionisti care sa combata efectele negative de mediu ale proiectelor energetice si sa informeze publicul larg cu privire la politicile publice elaborate de autoritati pentru progresul energiei regenerabile, eficientei energetice si pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMgamma_2021TERAPLASTAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
rigips
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
hidroplasto
Acvatot 2019
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
AHK 2018
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere