Agenda Constructiilor
Joi, 06 Mai 2021
 
Home - Stiri - Sustenabilitate - BERD: 15 milioane euro pentru finantare lucrari de eficienta energetica la cladiri
BERD: 15 milioane euro pentru finantare lucrari de eficienta energetica la cladiri
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 07 Ian 2021 06:15
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Fondul de Cooperare si Dezvoltare Internationala (TaiwanICDF) au acordat, la finalul anului 2020, o finantare de 15 milioane de euro institutiei de creditare UniCredit Consumer Financing (UCFIN) pentru finantarea investitiilor verzi. Facilitatea va contribui la economii de energie si financiare ale populatiei, prin sprijinirea modernizarii si eficientizarii energetice a locuintelor.
Imprumutul include o finantare de 4 milioane de euro acordata de TaiwanICDF si facilitatea de 11 milioane de euro alocata de BERD. UCFIN va acorda finantari pentru investitii in tehnologie verde, materiale si solutii pentru imbunatatirea eficientei energetice a locuintelor. Printre potentialele investitii se afla atat tehnologiile cu eficienta energetica ridicata de incalzire, apa si electricitate, cat si componente ale cladirilor, precum pereti, ferestre si acoperisuri. Clientii pot identifica tehnologii verzi eligibile, disponibile in Romania, prin intermediul Green Technology Selector.
"Accesul la finantare verde in Romania ramane limitat pentru populatia care urmareste imbunatatirea eficientei energetice a locuintelor. Suntem incantati sa lucram cu UniCredit Consumer Financing, un partener cu experienta, prezent in toata Romania. Impreuna, suntem perfect pozitionati pentru a creste gradul de constientizare cu privire la tehnologiile verzi si economiile de energie in beneficiul populatiei", a declarat Mark Davis, director regional BERD pentru Romania si Bulgaria.
La randul sau, presedintele Consiliului de Administratie al UCFIN, Borislav Genov, a precizat: "Acesta este al doilea imprumut pe care UCFIN il primeste in cadrul programului GEFF dupa utilizarea cu succes a primei facilitati accesata in 2017. Cu acest produs, dorim sa ne apropiem clientii de ceea ce conteaza cu adevarat pentru ei si sa contribuim la tranzitia catre o economie verde in Romania. Noua solutie de finantare de la UCFIN ofera clientilor nostri o rata a dobanzii foarte buna pentru proiectele lor care imbunatatesc consumul de energie".
GEFF face parte din planul ambitios al BERD, recent anuntat, de a-si extinde finantarile climatice si de mediu in cadrul abordarii Tranzitiei catre o Economie Verde (GET), prin intermediul caruia banca a anuntat ca va directiona peste 50% din investitiile anuale pentru finantarea proiectelor climatice, pana in 2025.
Programul GEFF se deruleaza prin intermediul unei retele de peste 145 de institutii financiare locale din 27 de tari, fiind sustinut de finantari BERD de peste 4,6 miliarde euro acordate catre 190.000 de clienti pana in prezent. Proiectele GEFF au generat reduceri anuale ale emisiilor de CO2 cu peste 8,6 milioane de tone, pana la finalul lui 2020.
In Romania, BERD se concentreaza pe finantarea infrastructurii, cresterea productivitatii si consolidarea sectorului financiar. Pana in prezent, institutia a investit 8,8 miliarde euro in economia Romaniei, prin intermediul a 449 de proiecte.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulALLBIMAUTODESKgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
hilti
strabag nivel 1
Acvatot 2019
cv water 2021
hidroplasto

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere