Agenda Constructiilor
Marti, 20 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Sustenabilitate - Noua campanie pentru constientizarea importantei reciclarii deseurilor electrice
Noua campanie pentru constientizarea importantei reciclarii deseurilor electrice
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 25 Aug 2020 11:41
Asociatia Environ lanseaza campania "Recycling is a choice! Save it or waste it", un proiect inedit de constientizare care are drept concept central o paralela intre impactul poluarii cu deseuri electrice si efectele reciclarii, privite in oglinda.
"Pornind de la ideea potrivit careia suntem constant pusi in situatia de a face alegeri si de a opta astfel pentru anumite variante in detrimentul altora, campania isi propune sa transmita un mesaj privind importanta modului in care tratam deseurile, aratand ca exista intotdeauna cel putin doua cai prin care putem face lucrurile", motiveaza reprezentantii Environ.
Campania se desfasoara in perioada 25 august - 31 septembrie in cadrul proiectului Roaba de Cultura din Parcul Mihai I (Herastrau) din Bucuresti, unde a fost amplasat un tunel in care sunt expuse 5 deseuri electrice intr-un context in care se incearca o redare a impactului asupra mediului atunci cand sunt aruncate la gunoi si, in oglinda, 5 produse rezultate din reciclarea respectivelor deseuri. 
Cei care viziteaza tunelul sunt astfel pusi fata in fata cu consecintele alegerilor pe care le fac: atunci cand arunca intamplator deseurile electrice si polueaza mediul, apa, aerul si solul sau cand, dimpotriva, aleg sa recicleze si astfel contribuie la economisirea de resurse naturale prin recuperarea materiilor prime secundare care pot fi refolosite la fabricarea altor produse. 
"Se spune ca viata este suma alegerilor pe care le facem. Si modul in care ne raportam la deseurile pe care le producem este tot o alegere: putem alege sa nu ne pese unde, ce si cum aruncam sau putem alege sa reciclam. Altfel spus, putem alege sa poluam si sa ne facem rau singuri sau putem alege nu doar sa evitam dauna asupra mediului ci si sa dam o noua viata produselor. In cadrul acestui proiect care reprezinta o antiteza clasica intre bine si rau, incercam sa expunem practic si pe intelesul tuturor de ce reciclarea este intotdeauna  alegerea corecta", a declarat Roxana Puia, director de marketing la Asociatia Environ. 
Campania "Recycling is a choice! Save it or waste it!" se desfasoara si in  mediul online unde a fost creata o rama pentru fotografia de profil pe Facebook care poate fi preluata de toti cei care impartasesc aceeasi viziune asupra reciclarii, reprezentand un apel la constientizare intr-o lume sufocata de deseuri de tot felul. 
53 milioane de tone deseuri electrice au fost generate la nivel mondial in 2019. Doar 17% din cantitatea totala a fost reciclata conform statisticilor oficiale. Acest lucru inseamna o risipa de resurse naturale, energie, apa si totodata o amenintare la adresa sanatatii umane si protectiei mediului inconjurator.
***
Asociatia Environ este o organizatie colectiva, non-guvernamentala si non-profit care instituie in Romania principiul european al raspunderii extinse a producatorului in domeniul deseurilor de echipamente electrice si electronice, promovand activ de peste 13 ani conceptele de colectare selectiva, reciclare, economie circulara si sustenabilitate.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulCOVID-19AUTODESKelmas_1octALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
hilti
CELCO 2020
Acvatot 2019
rigips
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere