Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Sustenabilitate - Guvernul a semnat doua acorduri cu Comitetul International al Crucii Rosii si IFRC
Guvernul a semnat doua acorduri cu Comitetul International al Crucii Rosii si IFRC
Sustenabilitate & CSR Publicat de AG&F 20 Mar 2024 11:36
Crucea Rosie Romana saluta acordurile privind statutul juridic semnate intre Guvernul Romaniei si Comitetul International al Crucii Rosii (ICRC), precum si cu Federatia Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC). Cele doua documente au fost semnate astazi, la Universitatea Nationala de Aparare „Carol I”, unul de catre Denise Duran, seful delegatiei regionale ICRC si cel de-al doilea de catre Christopher Rassi, sef de cabinet si director al Biroului Secretarului General al IFRC. Din partea Guvernului Romaniei, cele doua acorduri au fost semnate de Luminita Odobescu,  Ministrul Afacerilor Externe al Romaniei. 
Acordurile semnate reprezinta o recunoastere a actiunii umanitare intreprinse de ICRC  si IFRC in Romania de la escaladarea conflictului armat dintre Rusia si Ucraina. Totodata, acestea vor permite continuarea sprijinului acordat persoanelor aflate in suferinta, mai ales in contextul intensificarii ostilitatilor. 
Urmatorul pas in consolidarea cooperarii dintre autoritatile romane si cele doua mari organizatii este promovarea si aprobarea actelor normative care sa sustina acordurile privind statutul juridic semnate astazi.
”Semnarea celor doua acorduri reprezinta o dovada elocventa a importantei colaborarii intre organizatiile umanitare si institutiile guvernamentale pentru a aduce ajutor si speranta celor aflati in nevoie. Privim cu mandrie si emotie apartenenta noastra la Miscarea Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, care isi dedica fiecare resursa si efort pentru a proteja si salva vietile celor in suferinta. Ne exprimam sustinerea si aprecierea continua fata de eforturile depuse de Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) si de Comitetul International al Crucii Rosii (ICRC) in indeplinirea misiunilor lor umanitare.’’, a declarat Camelia Sucu, presedintele Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, cu ocazia semnarii acordurilor.  
Ministrul Afacerilor Externe al Romaniei, dna. Luminita Odobescu a declarat in cadrul ceremoniei de semnare a acordurilor: ’’Sunt deosebit de onorata sa semnez astazi in numele Romaniei acordurile cu CICR si IFRC. [...] Apreciem in mod deosebit colaborarea noastra, si aici vorbesc nu numai in numele Ministerului de Externe dar si in numele Guvernului Romaniei, o colaborare esentiala pentru promovarea valorilor umanitare. In acest sens, eforturile autoritatilor romane in promovarea relatiei cu toate componentele Miscarii s-au concretizat in negocierea celor doua acorduri pe care le-am semnat astazi, cu ICRC si IFRC. Acordurile vor facilita activitatea organizatiilor pe teritoriul Romaniei si indeplinirea in conditii optime a misiunilor umanitare.’’
In perioada februarie 2022-februarie 2024, Crucea Rosie Romana a sprjinit 1,3 milioane de cetateni ucraineni cu alimente, produse de igiena, servicii de sanatate si suport psihosocial, programe de integrare sociala, acoperind o gama diversificata de necesitati. Pe langa asistenta imediata, Crucea Rosie Romana a dezvoltat programe pe termen mediu si lung menite sa ofere suport continuu si sa promoveze integrarea sociala a refugiatilor ucraineni. Prin generozitatea poporului roman, Crucea Rosie Romana a trimis in Ucraina 614 de camioane incarcate cu peste 6.300 de tone de materiale de prima necesitate aducand un raspuns rapid si eficient in fata nevoilor urgente ale comunitatilor afectate. 
Tot in contextul conflictului armat dintre Rusia si Ucraina, Crucea Rosie Romana a colaborat strans cu ICRC atat in cadrul programului de restabilire a legaturilor de familie, cat si in vederea respectarii principiilor dreptului umanitar international si a respectarii emblemei de Cruce Rosie si Semiluna Rosie in scopuri umanitare. 
Datorita Programului de asistenta financiara directa pentru refugiatii ucraineni din Romania implementat impreuna cu IFRC, 100.972 de ucraineni au fost sprijiniti cu peste 26,7 milioane de euro. Asistenta financiara a oferit beneficiarilor posibilitatea de a-si planifica viitorul, de a stabili prioritati si de a-si asigura nevoile esentiale ale familiilor. 
Ca membru al Federatiei Internationale a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) si prin actiunile intreprinse alaturi de Comitetului International al Crucii Rosii (ICRC), Crucea Rosie Romana are un rol esential in furnizarea asistentei umanitare la nivel national dar si international. Cu o istorie indelungata de implicare in activitati de ajutorare si sprijinire a comunitatilor vulnerabile, Crucea Rosie Romana este pregatita sa raspunda prompt si eficient la nevoile umanitare emergente, in stransa colaborare cu partenerii sai din cadrul Miscarii. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
siniat
theda mar
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
concelex
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
viarom
MAKITA
konsent
ness project
quadratum
CDS
Acvatot 2019
noark
rigips
EDIT-Structural

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
econet
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander