Agenda Constructiilor
Luni, 25 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Sustenabilitate - HABITAT a demarat a doua actiune de construire accelerata din 2021, la Cumpana
HABITAT a demarat a doua actiune de construire accelerata din 2021, la Cumpana
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 03 Aug 2021 11:43
In saptamana 2-6 august, Habitat for Humanity Romania organizeaza a doua actiune de construire accelerata si voluntariat din anul 2021, la doua saptamani de cand organizatia a construit 4 locuinte in comuna Poduri, judetul Bacau, cu ajutorul voluntarilor.
De data aceasta, actiunea va avea loc in comuna Cumpana, judetul Constanta, pe terenul unde Habitat for Humanity Romania a mai construit in anul 2018, la evenimentul BIG BUILD, 8 locuinte pentru familii cu venituri reduse din comunitate. Terenul este asigurat de Primaria Cumpana, care se va ocupa si de racordarea caselor la utilitati.
Casele vor fi construire cu un numar total de 60 de voluntari si vor fi locuite de familii cu venituri reduse din comuna Cumpana, care au nevoie urgenta de un loc decent pe care sa il numeasca „acasa”.
„Saptamana aceasta ne-am intors pe santierul din comuna Cumpana, judetul Constanta, unde in urma cu 3 ani organizam evenimentul BIG BUILD 2018. De data aceasta am adunat oamenii impreuna pentru a construi 2 case, care vor fi locuite si ingrijite de familii care traiesc acum in conditii improprii. Actiunea face parte dintr-un proiect pilot, care poate fi privit si ca un demers-manifest pentru accesul familiilor vulnerabile la locuire decenta si accesibila”, Roberto Patrascoiu, director national Habitat for Humanity Romania.
Timp de 5 zile, Habitat for Humanity Romania va primi un sprijin consistent din partea echipei de voluntari Hilti Romania, care s-a alaturat proiectului cu 24 dintre angajatii sai. Acestia s-au reunit din mai multe regiuni ale tarii, din diferite departamente, avand impreuna o dinamica aparte.
„Sunt foarte bucuros ca putem veni in sprijinul acestei initiative importante si putem ajuta la construirea unui viitor mai bun pentru comunitate, prin intermediul Hilti Romania. Ne dorim sa fim implicati mai mult in sustinerea comunitatilor din care facem parte si personal sunt mandru de faptul ca atat de multi colegi din Hilti Romania au ales sa fie voluntari si sa lucreze din greu pentru beneficiul celor care au nevoie de ajutorul nostru. Vreau sa imi exprim recunostinta fata de Habitat for Humanity Romania pentru ca au facut posibila aceasta actiune.” Yves Van Den Kieboom, General Manager Hilti Romania.
Pe langa mobilizarea angajatilor de a voluntaria pe santierul din Cumpana, Hilti Romania sprijina proiectul printr-o donatie de unelte si echipamente necesare la construirea caselor.
Printre voluntarii prezenti la actiune vor fi si membri ai cartierului BIG BUILD 2018, din comuna Cumpana, familii care locuiesc acum in case construite de Habitat for Humanity Romania la evenimentul BIG BUILD, impreuna cu 240 de voluntari.
Locuintele vor fi construite dupa un proiect pilot, obtinut in urma concursului de arhitectura „Acasa pentru umanitate”, dezvoltat de Habitat for Humanity Romania in vara anului trecut. Concursul a fost organizat in parteneriat cu OAR Bucuresti si a avut ca scop gasirea celei mai bune solutii pentru construirea unui tip nou de locuinta. Proiectul presupune o locuinta redimensionata si recompartimentata pentru a avea o eficienta ridicata a spatiului cat si un cost de constructie mai scazut decat cel actual. De asemenea, procesul a fost gandit astfel incat locuintele sa fie construire de voluntari, intr-un timp cat mai scurt (construire accelerata). Solutia castigatoare a fost aleasa din 40 de propuneri primite in cadrul concursului.
Primele locuinte proiectate dupa noul concept au fost construite in saptamana 11-16 iulie, in comuna Poduri, judetul Bacau, cu ajutorul a 31 de voluntari.
Dupa implementarea proiectului pilot, daca solutia de construire se dovedeste a fi eficienta, exista posibilitatea ca aceasta sa fie standardizata si aplicata si in alte proiecte dezvoltate de Habitat for Humanity Romania in mai multe regiuni ale tarii.
In timpul actiunii de voluntariat vor fi respectate toate masurile de prevenire a infectiei cu virusul COVID-19, iar prezenta voluntarilor va fi conditionata de prezentarea la inregistrare a adeverintei de vaccinare sau a rezultatului negativ certificat al unui test antigen/RT-PCR.
De asemenea, atat voluntarii, cat si echipa Habitat for Humanity Romania (staff si constructori) beneficiaza in mod gratuit de asigurare privata de sanatate pentru COVID-19.
 
ALLBIMgamma_2021AUTODESKVideoConfAC-iuljungheinrichTERAPLAST
ROCKWOOL 196
In curand editia
OCTOMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
hidroplasto
rigips
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
leviatan
strabag nivel 1
cv water 2021
Acvatot 2019
leviatan

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
bienala
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere