Agenda Constructiilor
Joi, 16 Septembrie 2021
wienberger
Home - Stiri - Sustenabilitate - HOLCIM: Peste 500 de elevi au participat la prima editie a programului ABCdar Verde
HOLCIM: Peste 500 de elevi au participat la prima editie a programului ABCdar Verde
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 20 Iul 2021 11:30
Holcim Romania, cel mai mare producator de materiale de constructii de pe plan local, si organizatia nonprofit Junior Achievement (JA) Romania au derulat, in perioada noiembrie 2020 - iunie 2021, prima editie a proiectului de educatie ecologica ABCdar Verde. La acesta au participat peste 500 de elevi din 15 scoli din judetele Arges, Bihor si Cluj.
Conceput si dezvoltat pentru a forma si incuraja un comportament responsabil fata de mediu, proiectul a inclus notiuni despre principalele resurse naturale si efecte ale utilizarii lor, precum si exemple de norme si bune practici prin care oamenii, companiile si autoritatile pot contribui la utilizarea rationala a resurselor pe care le au la dispozitie, crescand, astfel, calitatea vietii si a economiei.
„Proiectul a adus in discutie o tema de actualitate asupra careia generatiile anterioare au fost prea putin informate. Elevii implicati in proiect au participat cu interes si au identificat actiuni imediate prin care isi pot arata grija fata de mediu. Ca profesor pentru discipline precum fizica si chimia, am considerat ca tema proiectului este o continuare fireasca si aplicativa a notiunilor pe care le studiem prin programa scolara obligatorie”, a precizat unul dintre profesori Scolii Gimnaziale Nanu Muscel din Campulung.
Scopul final a fost acela de a-i face pe elevi sa defineasca si sa inteleaga rolul pe care ei insisi il au in protejarea mediului. „Mi-a placut ideea proiectului ABCdar Verde, pentru ca am invatat despre mediu, despre ce putem face pentru ca natura si sanatatea urmatoarelor generatii sa fie protejate”, a punctat un elev din clasa a V-a, din cadrul Liceului Constantin Serban din Alesd.
Un rol important in desfasurarea proiectului l-au avut cei 26 de profesori si cei 22 de voluntari din cadrul Holcim Romania, care au organizat sesiuni practice de invatare cu elevii, menite sa incurajeze comportamentul responsabil al acestora fata de mediu.
Toti participantii au beneficiat de resurse adaptate invatarii mixte, la scoala - kit educational tiparit - si online - exercitii digitale interactive, dezvoltate prin intermediul platformei JA Inspire™.
„Sa-i insotesc pe copii in drumul catre o planeta mai verde, mai curata si mai armonioasa este cel mai frumos dar pe care mi l-as fi putut face“, a marturisit Monica Banu, voluntar Holcim in cadrul Scolii Gimnaziale Cetateni din judetul Arges.
ABCdar Verde nu este primul proiect educational dezvoltat de Holcim, in colaborare cu organizatia Junior Achievement. Din 2015 si pana in prezent, 4.330 de elevi de scoala primara si gimnaziu au participat la activitatile learning by doing, dezvoltate in cadrul acestui parteneriat.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKgamma_2021VideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hidroplasto
rigips
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
hilti
cv water 2021
Ubitech
leviatan
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
bienala
ef-de-n
econet
AHK 2018
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere