Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Sustenabilitate - LIBERTY Galati: Gazul de furnal inlocuieste gazul metan si reduce emisiile de carbon
LIBERTY Galati: Gazul de furnal inlocuieste gazul metan si reduce emisiile de carbon
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 22 Oct 2020 11:35
O echipa complexa de specialisti ai LIBERTY Galati a finalizat, recent, un proiect de modernizare care reduce atat consumului energetic al fabricarii fontei lichide la Furnalul nr. 5 cat si emisiile de carbon.
Proiectul, realizat de furnalisti, manageri de proiect si automatisti din Combinat, consta in faptul ca aerul care se injecteaza in Furnal nu se mai pre-incalzeste folosindu-se amestecul clasic cu gaz de furnal si gaz metan, ci un mix optimizat de aer imbogatit in oxigen, gaz de furnal si mai putin gaz metan, volumul acestuia din urma fiind redus cu cel putin 75 % fata de solutia veche.
In noul sistem, s-au realizat linii care injecteaza, controlat si in deplina siguranta, oxigen in aerul de combustie utilizat la preincalzitoarele de aer ale Furnalului nr. 5. Aceste echipamente sunt complet automatizate si prevazute cu elemente de siguranta, masura si control, de ultima generatie.
„Acest tip de proiect, care continua procesul nostru de modernizare, arata nivelul inalt de excelenta tehnica al specialistilor Combinatului, precum si preocuparea de a ne intari eficienta energetica si de a ne imbunatati continuu performantele de mediu. Continuam sa lucram la proiecte asemanatoare, pe care le implementam in intreaga companie”, a declarat Bogdan Grecu, Directorul General al LIBERTY Galati.
 
SISECAMABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
siniat
noark
concelex
rigips
EDIT-Structural
viarom
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
theda mar
Ubitech
ness project
BogArt
quadratum
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
MAKITA
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander