Agenda Constructiilor
Marti, 20 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Sustenabilitate - Radacinile economiei circulare: Nicolae Georgescu-Roegen si Constantin Brancusi
Radacinile economiei circulare: Nicolae Georgescu-Roegen si Constantin Brancusi
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 02 Oct 2020 09:41
Demnitari si reprezentanti ai mediului academic si universitar s-au reunit in cadrul conferintei Radacinile economiei circulare in gandirea romaneasca, organizata de Departamentul pentru Dezvoltare Durabila din cadrul Guvernului Romaniei, in contextul Saptamanii europene a dezvoltarii durabile 2020.
„Esenta mesajului evenimentului nostru este acela ca avem nevoie de rabdare, rabdare de a intelege conceptul de dezvoltare durabila, de a cunoaste in profunzime principiile unei economii circulare, la a caror fundamentare au contribuit figuri marcante ale stiintei si culturii romanesti, si cum le putem aplica in viata de zi cu zi a noastra, a cetatenilor. Avem o mostenire pe care trebuie sa o valorificam. Contributia unor personalitati precum Nicolae Georgescu-Roegen, Grigore Antipa si Constantin Brancusi este semnificativa. De asemenea, gospodaria taraneasca integra principii ale economiei circulare. Trebuie sa le aducem in cultura cotidiana pentru a accelera tranzitia catre dezvoltare durabila. Nu este usor insa cred ca daca vom face front comun, autoritati publice, mediul academic, universitar, presa, societatea civila, putem construi un viitor durabil pentru noi si mai ales pentru generatiile viitoare. ”, a sustinut Laszló BORBELY, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabila.
La eveniment au mai luat cuvantul: Gheorghe ZAMAN, Membru corespondent al Academiei Romane, Director al Institutului de Economie Nationala, Valeriu Ioan-FRANC, Membru corespondent al Academiei Romane, Directorul general Adjunct al Institutului National de Cercetari Economice „Costin Kiritescu”, Luis Ovidiu POPA, director general, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa, Cristina Cotenescu, manager public, Ministerul Culturii, expert in cadrul retelei de dezvoltare durabila, Teodor Frolu, antreprenor industrii creative, curatorul expozitiei-argument “De ce ne rabda Pamantul?” de la Muzeul Grigore Antipa.
Dezbaterea ampla despre principiile economiei circulare a pornit de la contributia economistului si matematicianului roman Nicolae Georgescu-Roegen, cel care a pus bazele teoriei bioeconomice – paradigma revolutionara care leaga procesul economic de ecologie. De asemenea, a fost subliniata mostenirea biologului si antropologului Grigore Antipa privind economia verde, cat si tehnica artistica a lui Constantin Brancusi care integreaza modul de creatie taranesc. Evenimentul se inscrie in seria demersurilor Departamentului de Dezvoltare Durabila de a informa constant cetatenii si institutiile din Romania cu privire la principiile dezvoltarii durabile si la cele 17 obiective de dezvoltare durabila ale Agendei 2030.
 
COVID-19AUTODESKALLBIMelmas_1octVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
hilti
CELCO 2020
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
rigips

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
AHK 2018
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere